Paludan har kostet staten 6 millioner alene i år

Sidste år holdt islamkritikeren 53 demonstrationer fordelt over hele landet.

Rasmus Paludan kaster her med Koranen på Christiansborg Slotsplads i København, fredag den 22. marts 2019. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Islamkritikeren, youtuberen og stifteren af partiet Stram Kurs, Rasmus Paludan, er blevet et fænomen for sine markante ytringer om islam - men han er efterhånden også blevet en dyr fornøjelse for staten.

For juristen Rasmus Paludan er ligeledes kendt for at holde demonstrationer, der kan samle rigtig mange mennesker og skabe optøjer.

Nu viser et svar fra Justitsministeriet til Folketingets Retsudvalg, at politiets udgifter i forbindelse med Paludans demonstrationer ligger på 6 milioner kroner alene i år.

- Baseret på en høring af de relevante politikredse skønnes det, at der i 2019 indtil den 7. april er anvendt cirka 8 årsværk svarende til en udgift på knap 6 millioner kroner, skriver Justitsministeriet.

Rasmus Paludan har indtil videre afholdt 17 demonstrationer i 2019.

I 2018 afholdt islamkritikeren 53 demonstrationer fordelt over hele landet.

Hvis det har kostet det samme for politiet at beskytte Rasmus Paludan mod optøjer ved demonstrationerne sidste år, svarer det til, at de samlede udgifter til hans demonstrationer kom op på omkring 18 millioner kroner sidste år.

Politiet var også mødt talstærkt op, da Rasmus Paludan uddelte pjecer ud på Runddelen på Nørrebro. (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

Har planlagt flere demonstationer i 2019

I forbindelse med demonstrationerne og andre aktioner har der været indsat "et varierende antal polititjenestemænd. Herudover har der været anvendt ressourcer i forbindelse med den politimæssige planlægning og logistik".

I Justitsministeriets svar til Retsudvalget, skriver de også:

- Rasmus Paludan ultimo 2018 og primo 2019 oplyste, at han i den kommende tid ville afholde demonstrationer i flere jyske byer og på Fyn. (...) Han agtede at foretage afbrænding af Koranen i flere forskellige sammenhænge.

Desuden skriver de, at Rigspolitiet for at sikre en ensartet, strategisk ramme for den politimæssige indsats i forbindelse med Paludans demonstrationer, har udarbejdet en "national operationsplan for den politimæssige håndtering af sådanne demonstrationer".

En af Rasmus Paludans kontrovesielle ytringer førte tidligere på måneden til, at han blev idømt 14 dages betinget fængselsstraf for racisme.

FacebookTwitter