Paludan, Løkkes familieforhold og tog med ild i - læs de fem mest læste valghistorier her

Rasmus Paludan, Lars Løkkes måske kommende svigerdatter og Venstres naturbrande topper listen.

Folk vil gerne læse om statsminister Lars Løkke Rasmussen fra Venstre, hans svigedatter, Aran Katarina Kirschenmann, og hans søn, politiker Bergur Løkke Rasmussen. De fulgtes sammen ved europaparlamentsvalget i maj. (Foto: Philip Davali © Scanpix)

29 dages valgkamp nærmer sig en afslutning.

Den har budt på historier om nye regeringstanker, forslag til nye pensionsregler, milliarder til velfærd, kritik af udlændinge, krav om minimumsnormeringer i daginstitutionerne og debat om klimaproblemer.

Men faktisk er det en helt anden slags valghistorier, som har tiltrukket sig vælgernes interesse.

Vi har samlet et overblik over de fem mest læste historier på dr.dk, efter at statsminister Lars Løkke Rasmussen udskrev valg 7. maj.

1

Detektor: Rasmus Paludan nægter at have brændt koranen af. Men det har han.

Rasmus Paludan fra Stram Kurs på Nørrebro i København. (Foto: Philip Davali © Scanpix)

En af de mest læste historier handler om den nyeste mand i dansk politik, partileder for Stram Kurs Rasmus Paludan, som meldte sig ind i valgkampen i sidste øjeblik.

Partiet har slået sig op på at gennemføre manifestationer rundt om i landet for at udbrede budskaber om, at muslimer ikke hører til i Danmark, og at islam bør forbydes.

DR's faktatjekkere på Detektor satte sig for at undersøge nogle udtalelser fra Rasmus Paludan om, at han aldrig havde brændt koraner af i forbindelse med manifestationerne.

For ifølge Detektor havde Rasmus Paludan på det tidspunkt flere gange deltaget i afbrænding af koraner.

I artiklen lyder det fra to eksperter, at selvom man ikke aktivt er den, som antænder ilden, så kan man godt medvirke til ildspåsættelse.

Det var der 222.000 af dr.dk's brugere, som fandt interesse for at læse om.

2

Tjek dit parti: Hvilket parti stemmer i virkeligheden mest som dig?

900 kandidater stiller op landet over til folketingsvalget. (Foto: Kristian Djurhuus © Scanpix)

En af de andre mest læste historier, som 191.000 har klikket sig ind på, er egentlig en test.

Her kan du tjekke, hvordan din holdning til 23 forskellige konkrete lovforslag flugter med den måde, partierne har stemt i den forgangne folketingsperiode.

Efter 23 spørgsmål får du at vide, hvilket parti du stemmer mest som.

”Der skal være et loft over den samlede offentlige ydelse, som personer på kontanthjælp kan modtage”, lyder et af de lovforslag, som Folketingets partier har stemt om, og som du også kan tage stilling til.

3

Lars Løkke Rasmussens svigerdatter tvunget til at forlade Danmark

Bergur Løkke Rasmussen med kæresten Aran Katarina Kirschenmann under Venstres valgfest ved europaparlaments- valget. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Også Lars Løkke Rasmussens (V) private familieforhold har påkaldt sig interesse.

For det ærgrer nemlig Venstres formand, at der findes nogle regler i Danmark, som gør det svært for sønnen, den 29-årige politiker Bergur Løkke Rasmussen, at have sin unge, amerikanske kæreste ved sin side i Danmark.

Og det ville 162.000 gerne læse om.

Kærestens studievisum står til at udløbe nu og her, og da hun er fra USA og ikke har et job i Danmark, hvor hun kan tjene over 427.000 kroner om året, kan hun ikke få tilladelse til at opholde sig i landet.

Reglerne stammer fra 2007 og blev indført af den daværende VK-regering.

4

Venstres kandidattog startede 10 naturbrande i Jylland

- Det er jeg da ærgerlig over, lød det fra Kristian Pihl Lorentzen i begyndelsen af valgkampen (© Kristian Pihl Lorentzen)

En fjerde historie, som 153.000 læsere har været forbi, handler om en lidt uheldig togtur.

For valgkampen var ikke mange dage gammel, før gnister fra et gammelt damplokomotiv satte ild til tørt græs og budskads hele ti gange i det jyske.

Damplokomotivet viste sig at være lejet af Venstres Kristian Pihl Lorentzen, som kørte vælgere rundt i anledning af sin valgkamp, mens de kunne nyde øl, vand eller en kop kaffe.

- Det er jeg da ærgerlig over. Men jeg havde fået myndighedernes tilladelse til at køre med toget. At der så er gnister fra toget, der tænder ild til noget, det kan jeg kun beklage, sagde venstremanden.

5

Hun sender muslimer i stemmeboksen: ”Yalla stem! Eller bliv stemt hjem”

Facebook-gruppen "Muslimer til stemmeboksene i 2019" vil forbedre stemmeprocenten blandt muslimer med dansk statsborgerskab. (Foto: Kristian Djurhuus © Scanpix)

Hannin El-Khatib vil have flere muslimer til at stemme. For hvis man ikke stemmer, så har man ikke ret til at brokke sig, lyder det.

Og statistikken viser, at indvandrere og efterkommere stemmer i mindre grad end etniske danskere.

Derfor har en ung kvinde sammen med et par andre lavet en gruppe på Facebook, der går under navnet "Muslimer til stemmeboksene i 2019".

Og det ville 152.000 gerne læse om.

Da artiklen blev skrevet, var facebookgruppen på 9.000, og debatten i gruppen var hed - også med indlæg, der opfordrede muslimer til at blive hjemme.

Siden har gruppen kun vokset sig større. I dag er der 25.000 medlemmer af gruppen.

6

Et kryds er ikke bare et kryds: Sådan undgår du, at din stemmeseddel bliver udgyldig

Arkivfoto (Foto: MARIE HALD © Scanpix)

Og så er der også altid læsere til den dagsaktuelle artikel om, hvordan man sætter sit kryds korrekt, når man står i stemmeboksen.

Artiklen blev en af de mest læste under valget til Europa-Parlamentet, men kan også læses inden krydset sættes til folketingsvalget i dag.

God valgdag.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk