Pandaerne trak fulde huse i påsken: 100.000 besøgte Zoologisk Have

Mao Sun og Xing Er trak dobbelt så mange gæster til Zoologisk Have i påsken som de to foregående år.

Pandaen Mao Sun hygger sig i Københavns Zoo. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

De to nye pandaer i Københavns Zoo, Mao Sun og Xing Er, er blevet beundret af tusindvis af børn og voksne i løbet af påsken.

Pandaerne i Zoologisk Have har været noget af et tilløbsstykke, og sammen med et forrygende forårsvejr har pandaerne sørget for at flere end dobbelt så mange gæster har besøgt haven i påsken i år sammenlignet med de to foregående år.

Zoologisk Have har haft 105.317 gæster i påskeugen fra den 15.-22. april. Sidste år var tallet 43.914 i den tilsvarende uge og i 2017 lød tallet på 40.570.

- Vi var forudseende og vidste, der ville komme kø, og havde derfor lavet sluser, så folk kunne blive lukket ind i hold, lyder det fra Marie Visted Jakobsen, der er marketing projektleder i Zoologisk Have.

Det hører dog med til historien, at påsken i år faldt senere end sidste år og havde markant varmere vejr.

Den dag, der var allerflest besøgende, var langfredag, hvor 15.381 gæster besøgte haven. Der er dog ikke tale om rekord. Den lyder på 20.703 gæster i forbindelse med Kulturnatten i oktober.

  • Der har været trængsel ved det nye pandaanlæg i Zoologisk Have i Påsken. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
  • Pandaerne har trukket dobbelt så mange til Zoologisk Have som de seneste to år i Påsken. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
  • Pandaen Xing Er er glad for den danske bambus. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
1 / 3

Pandaerne føler sig trygge

De mange besøgende har ikke påvirket de to pandaer, som ifølge chefdyrepasser Lars Holse falder bedre og bedre til i de nye omgivelser.

- Deres rytmer og rutiner begynder at være mere de samme. De er blevet mere rolige, og de har udvidet deres søgeområder. Det er tegn på, at de føler sig trygge, fortæller Lars Holse.

Pandaerne har fra første færd være tilfredse med maden og gnasket løs af den danske bambus.

Midt på dagen trækker de sig som regel inden døre. Det er en vane, de har med sig fra Kina, men som dyrepasseren håber, man kan få lavet om på.

- Vi har måttet sige til folk, at de må komme tilbage om et par timer for at se dem. Men det vil vi stille og roligt lave om på, så gæsterne på sigt kan se dem hele tiden, siger Lars Holse.

De to pandaer ankom fra Kina til Danmark 4. april, hvor de blev indlogeret i det spritnye pandaanlæg, tegnet af arkitekt Bjarke Ingels. Den 10. april fik offentligheden adgang til at se pandaerne ved en officiel indvielse, hvor blandt andre dronning Margrethe deltog. Siden da er gæsterne strømmet til for at se de to bambusspisende bjørne.

Dronning Margrethe klippede før påske snoren ved åbningen af det nye pandaanlæg. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk