Pape efter skud mod politibil: Det er meget, meget alvorligt

Justitsministeren ser med stor bekymring på det banderelaterede skyderi mod en politibil i aftes.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) mener ikke, at politiet skal have ekstra beføjelser efter episoden i aftes. (Foto: DR Nyheder © DR Nyheder)

- Man bliver dybt bekymret og chokeret hver eneste gang, der er nogle, der kan finde på at tage et våben og skyde. Det, vi ikke ved endnu, er – vidste folk, at det var politiet, de skød efter eller ej? Det er selvfølgelig meget afgørende.

Sådan lyder det fra justitsminister Søren Pape Poulsen (K), efter der i aftes blev affyret skud mod en civil politibil med to betjente på Nørrebro i København.

Politiet har anholdt tre unge mænd med relationer til den verserende bandekonflikt i sagen og efterforsker nu, om skyderiet med vilje var rettet mod politiet, eller om der er tale om en forveksling.

Er der tale om, at politiet var et bevidst mål ”går vi et stykke op ad den voldsomme skala”, siger Søren Pape Poulsen (K) til DR og tilføjer:

- Hvis vi kan se antydningen af, at vores politifolk begynder at blive deciderede mål, er det meget, meget alvorligt.

Politi allerede massivt til stede

Selv om skudepisoden i aftes alene er den seneste af en lang række banderelaterede skyderier i København i løbet af sommeren, hvor også flere tilfældige, civile mennesker er blevet ramt, mener justitsministeren ikke, at politiet skal have ekstra beføjelser. Politiet er allerede massivt til stede på Nørrebro med blandt andet biler og helikopter, lyder begrundelsen.

- Det, vi kan gøre, er at være massivt til stede. Stresse dem (bandemedlemmerne red.), presse dem, visitere dem og sætte dem i fængsel så snart, vi kan bevise det mindste, siger Søren Pape Poulsen (K).

De tre anholdte mænd bliver lørdag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør og er sigtet for medvirken til drabsforsøg, oplyser vicepolitiinspektør Rasmus Skovsgaard.