Pape vil have 'langt mere overvågning' i Vollsmose efter trusler mod postbude

Justitsministeren vil se handling efter trusler mod Postnord-postbude i Odense-bydelen Vollsmose.

- Jeg vil ikke acceptere, at der er steder i det her land, hvor man ikke kan passe sit arbejde i fred.

Det er meldingen fra justitsminister Søren Pape Poulsen (K) efter to tilfælde af trusler mod postbude i Odense-bydelen Vollsmose har fået Postnord til midlertidig at indstille omdelingen af breve og pakker.

Hverken i går eller i dag er der blevet leveret post og pakker i Vollsmoseområdet.

Handlingen består i første omgang i, at politiet i morgen tidlig mødes med de Postnord-medarbejdere, der kører med post i Vollsmose. Medarbejderne har også fået udleveret et direkte telefonnummer til politiet, så de hurtigt kan kontakte dem, hvis de bliver udsat for lignende episoder.

Justitsministeren lægger ikke skjul på, at trusselsepisoderne får den direkte konsekvens, at der kommer mere overvågning i området.

- Tryghedsskabende kameraer og langt mere overvågning bliver iværksat hurtigst muligt, så helt almindelige mennesker kan bo i Vollsmose og have det trygt og godt, siger Søren Pape Poulsen.

Ny Vollsmose-strategi

De seneste dages episoder giver også justitsministeren anledning til at se på, om der skal ansættes flere personer i Vollsmose af politiet end de 16, der er ansat i dag.

Og endeligt vil Søren Pape Poulsen sætte sig i spidsen for en særlig Vollsmose-strategi på samme måde, som man tidligere har gjort med Christiania.

- I første omgang er det politiet, der skal lave strategien. I det omfang, der er bevillinger, der skal sættes af, og at det kræver lovgivning eller særlige initiativer, så kalder jeg til forhandlinger.

- Vi er nødt til at have en strategi, så vi får ryddet fuldstændig op i Vollsmose. Simpelthen fordi det er nødvendigt.

I morgen mødes også Odenses borgmester, Fyns Politis politidirektør og Postnord for at vende truslerne i Vollsmose.