Par tiltalt for dødsvold mod Tobias på 15 måneder

Et par fra Sønderjylland er nu blevet tiltalt for vold med døden til følge mod kvindens 15 måneder gamle søn.

En 21-årig kvinde og hendes 30-årige kæreste fra Øster Højst ved Løgumkloster er nu blevet tiltalt for vanrøgt og vold med døden til følge mod kvindens 15 måneder gamle søn, Tobias.

Om morgenen den 18. juli sidste år ringede moren efter hjælp, fordi drengen var livløs.

Skaderne på den lille dreng var så voldsomme, at politiet og redningsmandskabet med det samme fik mistanke om, at noget var helt galt, og senere samme formiddag blev parret anholdt.

Kraniebrud og indre blødninger

Obduktionen viste, at Tobias havde både kraniebrud og indre blødninger, og dagen efter blev parret fængslet i et grundlovsforhør.

Nu har statsadvokaten så rejst tiltale mod parret, og ifølge anklageskriftet er den lille dreng blevet voldsomt mishandlet.

Flere gange om dagen blev han sat i et lokale for sig selv, når har var ked af det. Det skete blandt andet i et kælderrum uden lys og uden håndtag på indersiden af døren.

Den lille dreng blev også slæbt rundt i en arm, og parret beskyttede ham heller ikke mod vold fra andre.

Slog og bed Tobias flere gange

Drengen brækkede højre arm og højre ben og fik en fortand revet ud, ligesom han havde blodunderløbne mærker på hele kroppen. Alligevel tog parret ham ikke til lægen.

Om natten mellem den 17. og 18. juli gik det helt galt. Tobias døde mellem klokken 03 og 07 om natten. Men først klokken 08.54 tilkaldte parret hjælp. Derfor er det også tiltalt for at efterlade drengen i hjælpeløs tilstand.

Sagen skal senere på året behandles ved Retten i Sønderborg.

/ritzau/

Facebook
Twitter