Paradentose er blevet en folkesygdom

Mange mennesker har paradentose. For mange ender det med en stor økonomisk udgift. Andre vælger slet ikke at søge behandling.

Paradentose er blevet en folkesygdom i Danmark. Og med diagnosenfølger efterhånden så store udgifter for patienterne, at mangeundlader at søge behandling: En patient risikerer i værste fald atskulle betale 100.000 kr. af egen lomme til tandlægebehandling,oplyser TV-avisen

Mange lider

Omkring hver anden voksne dansker lider af paradentose - eninfektions-sygdom, der starter som betændelse i tandkødet og iværste fald kan betyde, at tænderne falder ud.

Paradentose kan let blive et problem, hvis man ikke børster sinetænder omhyggeligt eller dropper de regelmæssige besøg hostandlægen. Men for mange mennesker er udviklingen af paradentoseikke selvforskyldt.

Faldende udgifter

I 1977 tegnede staten sig for 47 procent af udgifterne tiltandplejen for voksne. I år 2000 var det tal faldet til 22 procent,altså mere end en halvering.

Den stigende brugerbetaling afholder mange fra at søgebehandling, selv om det senere vil give bagslag - både for tænderneog pengepungen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk