Parasitter helbreder din tarm

Danske forskere har gjort en opdagelse, der kan hjælpe unge, som lider af en alvorlig tarmsygdom. Ved hjælp af parasitæg kan man nu sikre de unge en behandling helt fri for smerter og bivirkninger.

Nu er der håb om en behandling uden ubehag til de unge, der lider af en alvorlig tarmsygdom. (Foto: Arnout Van Scherpenzeel © Stock Xchng)

Der er godt nyt på vej til de 25.000 danskere, der lider af de alvorlige tarmsygdomme Crohn og Colitis Ulcerosa.

En ny dansk opdagelse giver dem nu mulighed for at få en bivirkningsfriHvert år får over 1000 unge mennesker mellem 15 og 25 år konstateret tarmsygdommene, der kræver en behandling med voldsomme bivirkninger.

Fri for bivirkninger

Men nu har danske forskere gjort en opdagelse, der gør behandlingen helt fri for smerter, ubehag og bivirkninger.

Og den nye behandling koster oven i købet kun det halve af den nuværende metode.

I den nye behandling skal patienterne indtage et præparat som er baseret på parasit-æg fra grise.

Drik parasitæg

Behandlingen er helt uden bivirkninger, fortæller professor Christian Kapel, som sammen med kolleger fra Landbohøjskolen i København har udviklet medicinen.

- Det er ganske harmløst. Man drikker en opløsning med nogle af de her parasitæg i, og mere mærker man sådan set ikke til det, siger Christian Kapel til Radioavisen.

Det nye præparat skal dog først godkendes af de europæiske og amerikanske myndigheder, før det kommer i handlen, og det kan der nemt gå fem år med.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:533c8994a11f9d0fcce780fd

Facebook
Twitter