Partier har mistet tillid til Bios-direktør

Mistilliden kommer blandt andet efter en historie om direktørens kone, der forsøgte at fiske oplysninger ud af SF's Karsten Hønge.

Om mistilliden får konsekvenser for Bios-direktøren, Morten Hansen (t.v.), vides endnu ikke. (Foto: claus fisker © Scanpix)

Morten Hansen, direktør for det omstridte ambulanceselskab Bios, er kommet i modvind. Fem partier i Region Syddanmark siger nu, at der ikke længere er tillid ham.

Det skriver TV 2 Fyn.

En af modstanderne er Poul-Erik Svendsen (S), der er næstformand for Region Syddanmark.

- Jeg har ikke tillid til Morten Hansen, når der laves så tåbelige numre, som det der er foregået her, siger han til TV 2 Fyn.

Næstformanden henviser til den seneste uro omkring selskabet, hvor det er kommet frem, at direktørens kone har forsøgt at lokke oplysninger ud af Karsten Hønge (SF) under dække af at være en almindelig borger.

Poul-Erik Svendsen nævner også en episode omkring antallet af reddere, hvor man heller ikke ”fik den fulde sandhed”.

Socialdemokraterne er dog ikke det eneste parti, der ikke længere har tillid til Morten Hansen.

SF, Radikale, Konservative og Enhedslisten har ifølge TV 2 Fyn også givet udtryk for deres mistillid.

- Det er svært at have tillid til Morten Hansen. Tillid er en nødvendighed for at rekruttere redder, som er nødvendigt for, at de kan leve op til den kontrakt, siger Ida Damborg fra SF til mediet.

Formanden for det præhospitale udvalg, Thyge Nielsen fra Venstre, siger, at han fortsat har tillid til Bios-direktøren, men at han vil tage en dialog med partierne.

DR forsøger at få en kommentar fra Bios-direktør Morten Hansen og Poul-Erik Svendsen (S).