Partierne tog imod nye danskere med selfies og flæsk

Nye danske statsborgere blev i dag budt velkommen på Christiansborg. Dansk Folkeparti serverede stegt flæsk.

Christiansborg var søndag eftermiddag fyldt med nye danske statsborgere (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

Da Christiansborg søndag eftermiddag var fyldt med nye danske statsborgere i anledning af den årlige statsborgerskabsdag, var Folketingets partier også mødt op for at tage i mod de mange fremmødte, der har fået dansk statsborgerskab det seneste år.

Hos SF stod blandt andre partiformand Pia Olsen Dyhr og Özlem Cekic klar til at modtage og lykønske de nye danskere. Der blev både udvekslet personlige historier og taget en god portion selfies.

En ny dansk statsborgere fra 2014 tager en selfie med Lars Løkke Rasmussen (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

Özlem Cekic er selv født i Tyrkiet og kom til Danmark som barn. Hun er særdeles positiv over for statsborgerskabsdagen.

- Det er en af de bedste dage på Christiansborg. Folk er glade og stolte, og det, synes jeg, er meget rørende. Alle er festklædte og fejrer deres nye statsborgerskab. Nu er de en del af Danmark, og Danmark er en del af dem, siger hun til Ritzau.

Stegt flæsk med persillesovs

Hun mener, at det er godt, at det under den nuværende regering er blevet nemmere at bestå prøven til at blive dansk statsborger, men hun er stadig ikke helt tilfreds.

- Jeg mener, at hvis man er født i Danmark, så skal man automatisk tilbydes et dansk statsborgerskab. Og hvis man føler sig som dansker, så skal man også have muligheden for at kunne få statsborgerskab, siger hun.

En ny dansk statsborgere fra 2014 tager en selfie med Lars Løkke Rasmussen (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

Den positive stemning hos SF skinner ikke helt lige så meget igennem hos Dansk Folkeparti, der i dagens anledning serverede stegt flæsk med persillesovs til de nye statsborgere.

- Jeg tror, at der kommer flere kritiske bemærkninger her, end der gør hos de andre partier. Men det er vi også vant til, siger partiets integrations- og udlændingeordfører, Martin Henriksen, til Ritzau.

Han synes, at statsborgerskabsdagen er "hyggelig", men han mener ikke nødvendigvis, at den tegner et sandt billede af integrationstilstanden i Danmark.

En ny dansk statsborgere fra 2014 tager en selfie med Lars Løkke Rasmussen (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

- De fleste af dem, der kommer her, er jo glade og stolte af at være blevet dansk statsborger, men jeg tror også, at de fleste af dem, der finder vej til Christiansborg, er nogle af de mere velintegrerede.

/ritzau/