Pas hotspots i hedebølgen: Her skal du undgå corona-fluepapir

Politiet holder særligt øje med de såkaldte hotspots, når sommerdagene rammer.

Politiet opfordrer til, at man går et andet sted hen, hvis der allerede er fyldt med mennesker et sted. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Efter hvad der vejrmæssigt kan have føltes som en lang efterårsferie, som kun vindglade danskere kan have nydt rigtig godt af, er der godt nyt til de varmeglade danskere.

De næste dage byder nemlig på skyfri himmel og temperaturer, der kan nærme sig de 30 grader - og så godt som ingen vind.

Der bliver altså rig mulighed for at nyde varmen og solen på strande, i parker og at slutte sommerdagen af med et par øl ud på aftenen.

Der er bare lige et men: Coronavirus findes nemlig stadig, og hvis man husker tilbage til de varmere dage i juni, betød det, at mange stimlede sammen de samme steder.

Derfor ser politiet gerne, at man lige overvejer, om ikke man kan undgå de såkaldte hotspots og finde et andet sted:

- Vi opfordrer alle til generelt at sikre god hygiejne og holde afstand, siger Lars Ole-Karlsen, vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, der er den politikreds med flest hotspots.

- Er man et af de steder, vi kalder hotspots, og kan man se, at der er mange mennesker, så opfordrer vi til, at man søger andre steder hen, så der ikke bliver alt for mange mennesker forsamlet, siger han.

Zoom ind på kortet og se, hvilke hotspots du skal holde dig fra:

Holder særligt øje med hotspots

Hotspots er steder, hvor politiet flere gange har konstateret, at for mange mennesker har samlet sig på trods af forsamlingsforbuddet, og hvor der altså er særligt stor risiko for, at mange mennesker samler sig.

Politiet vil være ekstra til stede ved hotspots i hele landet, og de kan udstede et opholdsforbud, hvis det bliver nødvendigt.

- Vi har fokus på de her hotspots og generelt på steder, hvor folk de samler sig. Der vil vi holde øje med, at folk følger de anvisninger, der nu er, siger Lars Ole-Karlsen.

- Vi vil være til stede, og det er en opgave, vi prioriterer. Også som følge af det gode vejr, der er varslet i weekenden, tilføjer han.

Lars Ole-Karlsen kommer samtidig med en opfordring til alle, der har tænkt sig at nyde sommervejret:

- Det er vigtigt, at vi alle tager det alvorligt og gør en indsats for at begrænse spredningen af covid-19, siger han.

Artiklen er opdateret klokken 14:07 med tre hotspots i Aarhus, som Østjyllands Politi har oprettet i dag.

Facebook
Twitter