Passagerer med det første tog efter ulykken: 'Jeg har været ved at tude flere gange'

DR Nyheder har talt med passagerer, der er på vej med det første tog over Storebæltsbroen efter ulykken.

DR Nyheder talte torsdag formiddag med flere passagerer, der var på vej med det første tog over Storebæltsbroen siden gårsdagens togulykke.

Otte personer mistede livet - fem kvinder og tre mænd - da et lyntog i går morges forulykkede på Storebæltsbroen.

Katastrofen, der er den mest dødbringende togulykke i over 30 år, har rystet mange mennesker.

Det kunne mærkes, da DR Nyheder her til formiddag talte med nogle af de passagerer, som er på vej med det første tog over Storebæltsbroen siden ulykken.

Lindis Jakobsen, der er pensioneret lærer, var blandt de passagerer, der steg på Intercity-toget fra Odense Station i retning mod Sjælland.

- Jeg har haft det rigtig dårligt efter det, der skete i går. Selv om jeg ikke kender nogle, der var med toget, er det ganske forfærdeligt, og jeg har været ved at tude flere gange, siger Lindis Jakobsen, der sammen med sin mand er på vej til Tenerife på ferie.

Lindis Jakobsen, pensioneret lærer.

- Jeg ved jo godt, at det er en brøkdel i forhold til de ulykker, der sker rundt omkring i verden, men det her kommer bare tæt på, tilføjer Lindis Jakobsen.

En anden passager, Chanet Villumsen, er også på vej med toget over Storebælt.

- Det er skræmmende, at sådan noget kan ske. Heldigvis er det ikke noget, der sker så ofte, siger Chanet Villumsen, der er gået på pension.

Chanet Villumsen, pensionist.

Hun føler dog ikke, at ulykken har gjort hende mere bange for at køre med tog.

- Man skal ikke være utryg ved at tage med toget alligevel. Det kan godt være, at det kommer op at vende, men det skal ikke fylde så meget, siger Chanet Villumsen.

Villy Kristoffersen, chauffør.

Villy Kristoffersen, der er chauffør, var på vej til Høje Taastrup med samme tog.

- Jeg synes, det er dybt tragisk. Jeg er selv i transportbranchen og har været det i mange år. Vi kan ikke komme uden om, at der sker ulykker overalt i verden, og det vil der også ske på togstrækninger. Men for de pårørende er det dybt tragisk.

Mads Grønfeldt, studerende.

DR Nyheder talte også med passageren Mads Grønfeldt, der er studerende.

- Jeg så det i nyhederne, og det var ikke rart at se. Man kunne se, at hele togsiden var fuldstændig smadret. Det er en tragedie.

Det første tog, som kørte over Storebælt, afgik fra Nyborg 10.37. I den modsatte retning kørte et tog fra Korsør 10.40. Der er åbent i begge retninger, men togene kører kun i ét spor. Der kører ingen lyntog i dag, kun Intercity-toge.