Patient hos psykiater: Jeg blev fodret med medicin

Patient hos psykiater Arne Mejlhede var så medicineret, at han havde svært ved at huske i to år. I dag har patienten fået en helt anden diagnose.

Brian Kristensen var patient hos den omstridte nordjyske psykiater Arne Mejlhede fra Hobro i to år. Han begyndte behandlingen hos Arne Mejlhede i 2009.

- Jeg blev henvist af min læge, fordi jeg havde fået en depression. Og min læge forsøgte at give mig et depressionsmiddel, som ikke rigtig virkede.

Derfor håbede Brian Kristensen, at Arne Mejlhede kunne finde ud af, hvad han fejlede, men besøget blev starten på to år, hvor han var bedøvet af medicin.

- Jeg vil betegne det som to år gennem helvede. Det sidste år jeg gik nede ved ham, kan jeg næsten ikke huske noget af, fordi jeg var så omtåget af alt det medicin, jeg blev fordret med. Jeg fik tre-fire forskellige slags antidepressiv medicin, fortæller Brian Kristensen.

Pillerne var ved at koste alt

Den første gang Brian Kristensen kommer til Arne Mejlhede, laver psykiateren en prøve. Alt tyder på, at Brian Kristensen lider af ADHD.

- Men Arne Mejlhede siger til mig, at han kan se i mine øjne, at jeg havde en svær psykose. Det konstaterede han udelukkende ved at læne sig tilbage i sin stol, tage brillerne lidt ned på næsen og kigge på mig, fortæller Brian Kristensen.

Derfor begyndte psykiateren at give ham meget stærk antipsykotisk medicin. Medicinens stærke bivirkninger betød, at han tog 30 kilo på, var træt hele tiden og følte det som om, han gik rundt i en osteklokke.

- Det påvirkede mig så kraftigt, at vores familie var ved at smuldre helt. Min kone kunne ikke klare det og heller ikke mine børn. Jeg sad på en stol og sov, og når de endelig kunne komme i kontakt med mig, snerrede jeg af dem. Derfor prøvede min familie at undgå mig, siger han.

Efter to år med den stærke medicin, fik Brian Kristensens kone nok.

- Hun tog mig i nakken og sagde, ”det må vi få gjort noget ved, det går slet ikke”. Så jeg stoppede hos Arne Mejlhede, jeg kom til lægen og blev trappet ud af det hele. Derefter kom jeg til en anden psykiater, fortæller Brian Kristensen.

Skulle have været mere kritisk

Brian Kristensen har senere fundet ud af, at det var ADHD og en lettere depression og angst, han led af. Han får ikke længere antipsykotisk medicin, og når han kigger tilbage, ville han ønske, han havde været mere kritisk, da Arne Mejlhede udskrev den stærke medicin.

- Men det er jo den der autoritetstro, som jeg blev ramt af. Jeg sad overfor en speciallæge, og derfor troede jeg på det, han sagde, siger Brian Kristensen.

Har du erfaringer med psykiater Arne Mejlhede, så skriv til psykiatri@dr.dk