Patienter i psykiatrien venter ikke så længe på diagnose

Ni af ti børn og voksne med psykiske problemer bliver i dag udredt indenfor tidsfristen.

Børn og unge ventede i september 2008 80 dage på første kontakt i psykiatrien, mens der i september i år gik 21 dage. For voksne var der i 2008 34 dages ventetid mod 18 dage i år, viser de seneste tal fra Landspatientregisteret, skriver Politiken.

- Ventetiderne i psykiatrien var tidligere umulige i forhold til at sikre ordentlige udrednings- og behandlingsforløb. De psykiske problemer, folk har, skal jo ikke forværres på en venteliste, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V).

Ifølge Charlotte Fischer (R), formand for Psykiatriudvalget i Danske Regioner, er ventelisterne nedbragt efter et årelangt massivt politisk fokus, udredningsgaranti, flere ressourcer til ambulant psykiatrisk behandling samt pakkeforløb, hvor både udredning og behandling er tilrettelagt på forhånd.

- Det betyder meget at komme til hurtigt, når man døjer med en psykisk sygdom. Men vi er også meget opmærksomme på balancepunktet, så ensidigt fokus på tempo ikke sker på bekostning af kvalitet, siger hun.

Siden 1. september 2015 har patienter højst skulle vente i 30 dage på en diagnose. Omkring ni ud af ti, både børn og voksne, bliver i dag udredt inden for tidsfristen. Undtagen i hovedstaden, hvor børne- og ungepsykiatrien netop nu er presset.

/DR Nyheder/

Facebook
Twitter