Tema Psykiatersagen

Patricia Lindegaards kæreste døde efter behandling: 'Det er lige så hårene rejser sig'

Patricia Lindegaard håber, at politianmeldelse af psykiater kan give svar om hendes kærestes død.

Patricia Lindegaard vil gerne kunne give sin otte-årige datter svar på, hvad der førte til datterens fars død. (Foto: DR Nyheder © DR Nyheder)

I fire år har Patricia Lindegaard savnet svar på et spørgsmål. Hvad døde hendes kæreste og faren til hendes datter af?

Hun har været usikker på, om hun nogensinde ville få svar. Men i dag begyndte hun igen at tro på, at hun vil få sandheden at vide på et tidspunkt.

- Det er jo helt vildt. Det er lige så hårene rejser sig, siger hun.

Psykiater anmeldt for dødsfald

Psykiatersagen

I årevis kunne en hjerneskadet psykiater fra Vestjylland praktisere, før Sundhedsstyrelsen stoppede ham i 2013. Gennem årene var han involveret i dødsfald og alvorlige fejlbehandlinger, viser DR Nyheders afdækning. Sagen har blandt andet ført til, at Sundhedsstyrelsens direktør blev fyret, at psykiateren er blevet sigtet af politiet, og at flere tusind tilsynssager skal kulegraves.

Gå til tema

Ordene fra Patricia Lindegaard falder, efter at hun har fået at vide, at Styrelsen for Patientsikkerhed har anmeldt en tidligere psykiater med en hjerneskade til politiet for dødsfald blandt hans patienter.

En af psykiaterens patienter var Patricia Lindegaards kæreste, Frederik Gunst. Han døde 24 år gammel i 2012 af en forgiftning med seks forskellige typer medicin.

Selvom Frederik Gunst var misbruger, vil Patricia Lindegaard gerne have undersøgt, om psykiaterens behandling og hans udskrivning af medicin spillede en rolle i hendes kærestes død.

- Når man mister en person så tæt på, og min datter skal vokse op resten af livet uden ham, så synes jeg, at det er forfærdeligt, at man ikke har viden om, hvad der er foregået, siger hun.

65 patienter er døde

Ifølge en opgørelse fra Region Midtjylland har 65 af psykiaterens patienter mistet livet.

At Styrelsen for Patientsikkerhed nu har anmeldt psykiateren til politiet for dødsfald, betyder, at politiet skal undersøge, hvad årsagen til dødsfaldene er.

- Anklagemyndighedens opgave er at udrede, om der foreligger et strafbart forhold, og så på den baggrund vurdere, om der er grundlag for at rejse sigtelse ved domstolene, siger Kent Kristensen, der er lektor i jura ved Syddansk Universitet.

Behov for at lægge låg på

Patricia Lindegaard håber, at politiets undersøgelse vil give hende det længe ventede svar om Frederik Gunsts død.

I videoen her kan du se Patricia Lindegaard bladre gennem gamle billeder af Frederik Gunst.

Det kan jo sagtens være, at psykiateren ikke har haft noget at gøre med din kærestes død. Så hvorfor skal det undersøges alligevel?

- Om medicinen er kommet fra psykiateren eller ej, er i princippet ikke det afgørende. Det afgørende er, at man får svar på, hvad der egentlig er foregået. Og kan lægge låg på.

Hverken Styrelsen for Patientsikkerhed eller politiet vil i dag udtale sig i sagen. DR Nyheder har også været i kontakt med den tidligere psykiater, der heller ingen kommentarer har til politianmeldelsen.

Du kan læse mere om hele sagen om den hjerneskadede psykiater på vores temaside.