Pendlere: Mange vil vælge bilen under sporarbejde

Der er ikke tålmodighed til ventetid og togbusser for pendlerne, der bliver berørt af det kommende sporarbejde, lyder det fra pendlerforeninger.

Pendlerne bliver ramt af sporarbejde på Køge Bugt Banen og Østfyn. (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

Et nyt sporarbejde til forår og sommer har fået sindene i kog hos pendlerne, der bliver berørt af arbejdet på Køge Bugt Banen og på strækningen mellem Nyborg og Odense.

Sporarbejdet betyder, at passagererne skal tage togbusser og derfor må indstille sig på længere rejsetid og ventetid.

- Alt i alt får vi et dårligere produkt i en stresset hverdag. Det betyder mindre tid med familien. Man skal måske have en mere fleksibel arbejdsgiver og prøve at planlægge sin sommerferie, så man undgår det værste, hvor der er helt spærret.

- Jeg ved, at mange overvejer at køre i bil sammen, så DSB vil helt sikkert tabe kunder på det her, lyder det fra Kristian Jakobsen, formand for pendlerforeningen på Køge Bugt Banen.

På den berørte strækning mellem Nyborg og Odense ligger Langeskov Station.

Her understreger Anne Fiber, der er formand for pendlerforeningen på Østfyn, at de mange gener ikke får folk til at vælge de offentlig transportmidler fremfor bilen.

- Langeskov Station lider i forvejen af aflysninger og dårlig kommunikation. Nu lukker man stationen i tre måneder, så der er ikke længere noget argument for at få folk til at sælge bilen, siger Anne Fiber.