Pendlerformand: Prisstigninger kan få pendlere til at flygte over i bilen

Priserne på pendlerkort stiger med 4,9 procent fra den 17. januar 2016.

Pendlerformanden for Kystbanen, Michael Randropp, står uforstående over for, at DSB endnu en gang sætter prisen på togbilletter op. (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

Pendlerformanden for Kystbanen, Michael Randropp, står uforstående over for, at DSB endnu en gang sætter prisen på togbilletter op.

- Det er uforståeligt, at priserne skal stige så meget, når vi har en så lav inflation i Danmark. Vi taler om prisstigninger på fem procent til pendlerne, mens man kun har en inflationsberegning på 0,5 procent over de seneste 12 måneder - så det er en stor skævvridning, siger han til DR Nyheder.

At prisstigningerne rammer pendlerne særligt hårdt kommer dog ikke som den store overraskelse for Michael Randropp.

- Det kommer næsten ikke bag på mig. DSB har den holdning, at pendlerne får det for billigt, fordi man sammenligner med løs-priserne, men det giver jo ingen mening. De senere år har pendlerne stået for skud og fået markante prisstigninger.

Han mener samtidig, at mange pendlere er ved at få nok af manglende service og forhøjede priser fra DSB's side.

- Når kvaliteten falder, samtidig med at priserne stiger, så vil der komme flere pendlere over i privatbilisme. Det er der ingen tvivl om, siger Michael Randorpp, og fortsætter:

I dag kan man købe en bil meget billigere end for et par år siden, samtidig med at benzinpriserne styrtdykker. Når priserne så stiger i den kollektive trafik, mens kvaliteten ikke følger med, så vil mange pendlere tvivle på, om man fortsat vil være en del af den kollektive trafik.