Penge og guldbarrer for 15 millioner beslaglagt i Christiania-razzia

29 guldbarrer er blandt de mange værdier, som politiet fik fat i under aktion mod hashhandlere.

Under aktionen på Christiania fandt politiet blandt andet guldbarrer for omkring en million kroner. (© Københavns Politi)

I den store sag mod hashhandlen i Christiania har politiet beslaglagt kontanter og værdier for mindst 15 millioner kroner.

Ved aktionen blev fem fuldgyldige medlemmer af Hells Angels, flere rockerlærlinge fra AK 81 og mange andre varetægtsfængslet - heriblandt en ansat i politiet, men dén side af sagen har ordensmagten nægtet at kommentere.

Oplysningen om de beslaglagte ting og sager er sendt ud i en pressemeddelelse torsdag. I kontanter og fra diverse konti har betjentene taget cirka ni millioner kroner i forvaring. Dertil kommer 29 guldbarrer til en anslået værdi af cirka en million kroner.

Omkring 15 millioner værd

Også friværdien i en række ejendomme, som tilhører de nu varetægtsfængslede, har politiet beslaglagt, og det samme gælder også smykker, fem dyrere biler, fire store motorcykler, smykker, ure, computere og andre ting.

Et forsigtigt skøn lyder på et samlet beløb på cirka 15 millioner kroner.

Beslaglæggelse er dog et foreløbigt retsskridt. Hvor store værdier, anklagemyndigheden vil kræve konfiskeret i forbindelse med de kommende straffesager, vides endnu ikke.

80 anholdelser

Aktionen er den hidtil mest omfattende mod den organiserede hashhandel. På cirka 150 forskellige adresser rundt om i København og på Sjælland bankede betjente på i sidste uge.

Ved langvarige retsmøder i Københavns Byret blev 80 personer varetægtsfængslet. En af dem tog sit eget liv i sin celle i Politigårdens Fængsel.

Derefter er der sket et par løsladelser og yderligere et par fængslinger. I torsdagens pressemeddelelse lover politiet at holde dampen oppe:

- Vi vil fastholde et massivt pres mod de organiserede kriminelle for at gøre det uattraktivt at beskæftige sig med hashhandel, siger vicepolitiinspektør Torben Svarrer fra specialgruppen Task Force Pusher Street.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk