Penkowa opfandt titel til sig selv

En ny sag om svindel er dukket op vedrørende Milena Penkowa.Den skandaleombruste forsker i årevis har kaldt sig leder af en afdeling, der slet ikke findes.

TV-Avisen kan her til aften afsløre, at Penkowa, stik mod sandheden har kaldt sig leder af Afdeling for Neuroprotektion på institut for neurovidenskab og farmakologi på Københavns Universitet. (Foto: Kaare Smith © Scanpix)

Der kommer stadig nye afsløringer frem omkring hjerneforskeren Milena Penkowa.

TV Avisen kan her til aften afsløre, at Penkowa, stik mod sandheden har kaldt sig leder af Afdeling for Neuroprotektion på institut for neurovidenskab og farmakologi på Københavns Universitet.

Smykker sig med lånte fjer

- En sådan afdeling har aldrig eksisteret på Institut for Neurovidenskab og Farmakologi, så den kan hun naturligvis heller ikke have været chef for, siger Albert Gjedde.

Albert Gjedde er institutleder på Institut for Neurovidenskab og Farmakologi, og dermed burde han være øverste chef for Afdeling for Neuroprotektion - men den afdeling findes altså slet ikke.

- Den findes ikke den afdeling. Det må stå for hendes egen regning. Det er måske at smykke sig med lånte fjer, siger Albert Gjedde.

Mail dokumenterer løgn

Så sent som i sidste uge har både politiken og jp.dk refereret til Milena Penkowa som leder af afdeling for Neuroprotektion.

Og i en mail fra den 21. august 2009 til Albert Gjedde, kan man læse, at Milena Penkowa personligt i hvert fald siden dét år har kaldt sig leder af afdeling for Neuroprotektion.

Albert Gjedde vedkender over for TV Avisen, at det i sidste ende er hans ansvar:

- Jo, absolut. Det må jeg sige. Det tager jeg meget tungt. Og jeg skrev jo også, at hun skulle ændre det. Det her skulle jo tackles, og det synes jeg også, jeg gjorde, for jeg bad jo hende om at stoppe med det. Og det gjorde hun også i det omfang, jeg havde forventet. Stort set.

Vigtigt for hende med fine titler

Uagtet dette har Milena Penkowa fortsat med at kalde sig afdelingsleder. Og på Københavns Universitets hjemmeside kan man endda i dag stadig finde hendes titel beskrevet som leder af afdeling for Neuroprotektion.

- Jeg tror, det har været vigtigt for den pågældende medarbejder at have mange fine titler. Jeg er ikke jurist, så jeg ved ikke, om det er svindel, når man beskriver sig som chef for noget, der ikke findes. Men det er i hvert fald forkert, siger Albert Gjedde.

TV Avisen har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Milena Penkowa.

Facebook
Twitter