Pensionister en succes som skolevenner

Medlemmer af Ældresagen skal i løbet af i år gøre deres indtog på en lang række lektiecaféer. Et forsøg med såkaldte skolevenner har nemlig været en stor succes.

Ældre hjælper skoleelever med lektier - og det hjælper både pensionister og børnene.

Seks steder i landet tager medlemmer fra Ældresagen ud på skoler for at hjælpe med lektier, strikke eller bare for at hygge.

I løbet af 2014 er det målet, at skoler i otte nye kommuner skal have ældre på besøg som lektiehjælpere, skriver DR Ultra Nyt.

Hjælper både unge og ældre

Udmeldingen kommer fra Ældresagen efter en forsøgsordning med skolevenner i Gentofte, som blev sat i system for et år siden. Projektet er støttet af satspuljemidler, og det er gået så godt, at det skal udbredes.

- Det er gået rigtigt godt. Tilbagemeldingerne lyder, at de frivillige er glade og synes, at det er sjovt at være sammen med børn, siger projektkonsulent i Ældresagen, Katrine Sølyst Heinild til DR Ultra Nyt.

Hun mener, at begge generationer har meget ud af samarbejdet:

- De ældre melder sig for at være sammen med børn og opleve deres livsglæde. Børnene får noget ud af at møde mennesker med en kæmpe livserfaring, som har ro og tid til at sidde sammen med dem, siger Katrine Sølyst Heinild.

76-årig bliver moderne

Også på Skovshoved Skole i Gentofte Kommune mener man, at skolebørn og ældre er et godt match, selv om aldersforskellen lyder på et godt stykke over et halvt århundrede. Det siger 76-årige Sonja Minor Hansen, som hjælper til i lektiecaféen på Skovshoved Skole.

- Jeg nyder at være sammen med børn, for de er så umiddelbare. Jeg lærer en hel masse om moderne måder at se tingene på. Jeg satser da på, at vi til sommer skal ud i gården og lege og spille bold eller bare gå og tale tøsesnak, siger hun.

Også de fire piger, der sidder og slider med lektierne omkring hende, nyder generationsmødet

- Hun er så sød, og det er sjovt at sidde og snakke sammen, siger 9-årige Helena Munk Sjøtte.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk