Pensionsreform kan give stor gevinst

Hver anden der får førtidspension på grund af psykiske lidelser kunne med behandling komme i arbejde eller uddanne sig, vurderer en overlæge.

Hver anden der får førtidspension på grund af psykiske lidelser kunne hjælpes til selvforsørgelse, vurderer en overlæge. (© Colourbox.com)

Halvdelen af de unge, der får tildelt førtidspension på baggrund af psykiske lidelser, kunne gøres raske og komme til at arbejde. Det mener overlæge Morten Birket-Smith fra Liaisonpsykiatrisk Forskningsenhed på Bispebjerg Hospital.

Kræver behandling

- Men det kræver, at man i rette tid kommer i gang med den rigtige behandling af dem i form af samtaleterapi og medicinering, siger han.

Han udtaler sig til Jyllandsposten på baggrund af en analyse af unge med sindslidelser og daglig behandling af de unge.

Reform er på trapperne

Regeringen fremlægger snart et forslag til reform af førtidspensionen. Målet er netop at undgå, at personer, der kan blive raske, bliver parkeret resten af deres liv på den passive ydelse.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen siger, at lægernes vurdering giver både håb og perspektiv:

- Vi skal ikke bare førtidspensionere disse unge, men insistere på, at der stadig er muligheder, hvis vi giver dem den rette behandling og de rigtige tilbud, siger hun.

Facebook
Twitter