Pensionsregler forgylder ministerbørn

Pensionregler giver børn af ministre mange penge, hvert år, skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

Margrethe Vestagers 3 børn får hver 15 593 kr. i ministerpension om året

Mens Margrethe Vestager kæmper for, at raske danskere venter med pensionen, så hæver hendes egne tre børn hver en årlig pension på 15.593 fra det offentlige, og det har de gjort det meste af deres liv. Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende onsdag.

Grotesk siger kollega

- Det er fuldstændigt grotesk, og jeg kan ikke forstå, at hun ikke selv har gjort opmærksom på det. Når man tænker på, hvor nidkært hun er med at jagte folk på efterløn og dagpenge, så er det bemærkelsesværdigt, siger Per Clausen fra Enhedslisten til NORDJYSKE.

Reglerne blev ændret i 2000

Reglerne for ministerpension blev lavet om i 2000, så ministrene først får pension, når de bliver 60 år og ikke som før, når de stopper som minister. Det samme gælder deres børn, så nu er der kun pension til de børn, en minister får sent i livet.

Nyrupministre forgyldte

Til gengæld nyder Margrethe Vestagers børn på lige med andre børn af ministre fra Nyrup-regeringen godt af de gamle regler, og det har hun ikke noget problem med.

- Det er jo sådan det er. Man bliver minister med den aflønning, der er aftalt med vederlag, eftervederlag, pension og børnepension, siger Margrethe Vestager, der ikke kan følge Per Clausen i, at hun skulle have gjort opmærksom på det.

- Det har jeg ikke overvejet, som hun siger til NORDJYSKE Stiftstidende.

Per Clausen vil nu stille forslag om at droppe pensioner til ministerbørn.

Facebook
Twitter