Pernille Vermund skal vidne i cannabis-sag

Retten har godkendt, at brugere af cannabisolie skal afgive forklaring i den første store sag om medicinsk cannabis.

Claus "Moffe" Nielsen sidder på anklagebænken, fordi han har solgt cannabisolie til folk over nettet.

Formanden for partiet Nye Borgerlige, Pernille Vermund, skal vidne i sagen mod mureren Claus "Moffe" Nielsen, der sammen med sin hustru og tre andre medhjælpere er tiltalt for at have solgt store mængder ulovligt cannabisolie.

Det har Retten i Holbæk netop besluttet på førstedagen i sagen.

Pernille Vermund har tidligere stået frem og fortalt, at hun har købt cannabisolie til sin syge mor.

Flere andre personer, der har købt cannabisolie af Claus "Moffe Nielsen", skal også afgive deres forklaring i vidneskranken.

Udover brugere af cannabisolien, skal også speciallæge i smertebehandling, Tina Horsted, der tilbyder medicinsk cannabis lovligt til patienter, vidne i retssagen.

Der har ellers været uenighed om, hvorvidt disse vidner har relevans for retssagen eller ej.

Forsvareren for Claus "Moffe" Nielsen, Erbil Kaya, har argumenteret for, at brugerne af cannabisolie skal høres.

Det har anklageren i sagen, Lise Frandsen, protesteret over.

Hun mente, at der var tale om overflødig bevisførelse, og speciallægens forklaring ville være for politisk. I stedet ønskede hun kun at høre vidner fra Lægemiddelstyrelsen og Retskemisk Institut ved Københavns Universitet.

Hovedpersonen selv, den tiltalte Claus "Moffe" Nielsen afgiver netop nu selv forklaring i sagen.

Han sidder i midten af lokalet iført en grå sweater og lyse jeans og svarer beredvilligt på anklagerens spørgsmål om hans produktion af cannabisolie og chokoladeknapper med det aktive stof thc.

Han erkender langt hen ad vejen at have købt store mængder marihuana og produceret cannabisolie til folk, men afviser at have overtrådt narkotikalovgivningen, da formålet har været fremstilling af medicinsk cannabis.

I retten er der mødt mange mennesker frem, som støtter Claus "Moffe" Nielsen.

Støtter af "Cannabismanden fra Holbæk" var mødt op foran Retten i Holbæk i dag, hvor retssagen startede.

FAKTA OM SAGEN

  • 46-årige Claus ”Moffe” Nielsen, hans hustru og tre andre er tiltalt for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og straffelovens §191, der giver op til ti års fængsel til folk, som overdrager euforiserende stoffer til mange personer eller mod betaling.

  • Ifølge anklageskriftet har de indkøbt 124 kilo marihuana. Det er blevet brugt til at producere 6,7 liter råolie og 52.000 chokoladeknapper med stoffet thc, der er det aktive stof i marihuana, som har en euforiserende virkning.Råolien og chokoladeknapperne er blevet solgt videre til folk via en hjemmeside, hvor der er blevet bestilt produkter for 2,7 millioner kroner.

  • De fem personer er også tiltalt for at overtræde lægemiddellovens §7 ved fra 2014 til 2016 blandt andet at have forhandlet og reklameret for produkterne uden at have tilladelse til at markedsføre dem som lægemidler.

  • Claus ”Moffe” Nielsen er desuden tiltalt for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer §3 ved at have været i besiddelse af 278 gram marihuana og to skunkplanter svarende til 57 gram marihuana til eget forbrug.

  • Oveni det kommer, at Claus "Moffe" Nielsen også er tiltalt for paragraf 235 i straffeloven, da han ifølge anklageskriftet har haft 14 børnepornografiske billeder liggende på sin computer af nogen under 18 år. Samtidig har han videresendt to billeder til andre.

  • Kilde: Anklageskriftet og tillægsanklageskriftet