Person undersøges for ebola på Hvidovre Hospital

Hvidovre Hospital forventer at have svar på, om patienten har ebola i aften.

En person er indlagt på Hvidovre Hospital med ebola-lignende symptomer. (Foto: Claus Bech © Scanpix)

En person er blevet indlagt på Hvidovre Hospital til observation med mistanke om ebola.

Det bekræfter vicedirektør Torben Mogensen fra Hvidovre Hospital til DR Nyheder.

- Jeg vil blot sige, at vi har en patient, der bliver undersøgt for ebola, siger han.

Hospitalet har nu sat gang i sin procedure, fordi personen opfylder de to kriterier for at have ebola. Dels at vedkommende har været i Vestafrika - og dels at personen nu har feber.

Blodprøve skal analyseres

Torben Mogensen ønsker ikke at uddybe, hvilken patient der er tale om.

- Det vigtigste for os er at få afkræftet eller bekræftet diagnosen, hvilket betyder, vi skal have taget en blodprøve hurtigst muligt, som bliver sendt til Statens Serum Institut, der kan lave den analyse.

Analysen, der kan afgøre, hvorvidt der er tale om ebola, tager ifølge Torben Mogensen mellem fire og seks timer, hvorfor han forventer et resultat i løbet af aftenen, torsdag.

- Patienten bliver nu isoleret, og personalet tager forholdsregler i forhold til, hvis det nu var ebola, og så afventer vi prøven.

Anden gang på to uger

Det er anden gang, Hvidovre Hospital har en patient under mistanke for ebola. For to uger siden blev en DR-medarbejder indlagt på hospitalet, men prøverne kom tilbage negative.

- Tilfældet ligner jo meget det tilfælde, vi havde for 14 dage siden, hvor det heldigvis viste sig, der ikke var tale om ebola, siger Torben Mogensen.

Myndigheder er afventende

Hos Statens Serum Institut har overlæge og afdelingschef Kåre Mølbak ingen kommentarer til den konkrete sag, men han bekræfter, at det tager op til seks timer at få et svar på blodprøven.

Herefter får Hvidovre Hospital svaret tilsendt.

Det er ligesom når du går til lægen, så er det også lægen, der bestilt prøven, der får svaret tilsendt, siger Kåre Mølbak til DR Nyheder.

Sundhedsstyrelsen har også reageret på den nye mistanke og udsendt en kortfattet kommentar på sin hjemmeside.

- Sundhedsstyrelsen er i løbende kontakt med Hvidovre Hospital og følger op på situationen så snart der er nye oplysninger i sagen.

Facebook
Twitter