To personer døde efter ulykke i Københavns Havn

Yderligere en person har mistet livet efter ulykke kort før klokken 20 i går, oplyser Københavns Politi.

Sejlads med vandscootere, jetski, vandski, windsurfing er ikke tilladt i Københavns Havn. (Foto: Uffe Weng © Scanpix)

I alt to personer har mistet livet, efter et eller flere jetski påsejlede en båd på vandet i høj fart i Københavns Havn omkring klokken 20 i går.

I første omgang meldte Københavns Politi om en dræbt og flere kvæstede, men i tidligt her til morgen melder Københavns Politi om, at yderligere en person har mistet livet.

- Den svært tilskadekomne kvinde er desværre i nat afgået ved døden, sådan der nu er i alt to dræbte ved ulykken i går, siger Jens Jespersen, der er politiinspektør ved Københavns Politi.

De to dræbte er begge unge amerikanske kvinder, siger politiinspektøren.

- De pårørende er underrettet via det amerikanske konsulat i Danmark, siger han.

En sigtet for uagtsomt manddrab

Politiet fortæller videre, at de forventer, at otte personer - som blev anholdt i aftes i Brøndby i forbindelse med sagen - skal fremstilles i grundlovsforhør i Københavns Dommervagt.

- Den ene er sigtet for uagtsomt manddrab. Det vil sige for at have fremkaldt de her dødsfald. Så er der syv andre, der er sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 252. Det handler om i kådhed at have frembragt fare for folks liv og helbred. De vil også - som det ser ud nu - blive fremstillet i grundlovsforhør, siger Jens Jespersen fra Københavns Politi.

Politiet mener, at de har fået fat i føreren af de jetski, som kørte ind i båden.

- Det, er der forskellige ting, som peger på. Afhøringen af ham, og de spor og vidneudsagn vi har samlet ind i løbet af natten, siger politiinspektøren, der også siger, at politiet gerne vil høre fra folk, der ligger inde med optagelser fra før, under og efter ulykken i forhold til de formodede gerningsmænd.

Politiet anholdt også en niende person. Hun bliver dog løsladt her til morgen.

Flere anmeldelser i aftes

Det var omkring klokken 19.43, at ulykken skete, og inden havde flere ringet til Københavns Politi med anmeldelser om sejlads med jetski i havnen.

- Her til aften modtog vi flere anmeldelser om, at der sejlede flere jetski rundt inden i Københavns Havn på en måde, så en del af dem, der ellers færdedes i havnen følte sig utrygge, forklarede Jens Jespersen i går.

- Derfor sejlede den sejlende indsats, som vi i forvejen havde på havnen her til aftenen, hen til det område. Da de så ankom til området, konstaterede de umiddelbart efter, at én eller flere af de her jetski sejler ind i en lille båd og så sejler flere af de her jetski så fra stedet i høj fart, sagde han.

Udover de to dræbte kom fem personer lettere til skade. Ifølge DR Nyheders oplysninger var båden, som blev påsejlet, en udlejningsbåd.

Politiinspektøren forklarede ligeledes i aftes, at en ulykke som denne er meget sjælden i havnen.

- Vi har haft ulykker før, hvor både har påsejlet bropiller, moler og andre ting dernede. Altså eneulykker. Men den her slags alvorlige ulykker er heldigvis ikke noget, som vi er vant til, sagde Jens Jespersen.

Sejlads med vandscootere, jetski, vandski, windsurfing er ikke tilladt i Københavns Havn.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk