To personer ramt af skud i Vollsmose - en person er afgået ved døden

Fyns Politi mener, at en skudepisode sent i nat har relation til den verserende bandekonflikt i Vollsmose.

Fyns Politi er massivt tilstede i Vollsmose, hvor en mand har mistet livet efter endnu et skyderi i området. (Foto: Michael Bager © Scanpix)

To personer blev kort før midnat onsdag aften ramt af skud i bydelen Vollsmose i Odense.

Den ene af de to personer er afgået ved døden, mens den anden meldes hårdt såret. Det oplyser Fyns Politi i en

pressemeddelelse
. Begge personer er 31 år.

En af de ramte har ifølge DR's oplysninger relation til bandemiljøet.

De to personer blev ramt af skud i Egeparken i Vollsmose. Det er Fyns Politis vurdering, at nattens skudepisode er en udløber af en igangværende bandekonflikt i området.

Politiet har fundet flere patronhylstre i området, mens der også er gjort yderligere fund, som politiet dog ikke præciserer karakteren af. På billeder fra stedet kan man se, at der er affyret skud gennem ruden på en bil.

Klokken 12:15 i dag vil der være

pressemøde
med politidirektør Arne Gram, chefpolitiinspektør Lars Bræmhøj og Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel, på politigården i Odense.

Konflikt i visitationszone

Det er blot en uge siden, at der senest blev affyret skyd i Vollsmose.

Efter skudepisoden i sidste uge anholdt politiet fire personer, der efter endt afhøring alle blev løsladt uden sigtelse.

De fire personer hjalp ikke politiet med at kaste lys over sagen, men Fyns Politis efterforskning viser, at skudepisoden formentlig bunder i en konflikt mellem to grupperinger i området.

- Der er tale om en kreds af personer, som vi kender rigtig godt. Vi arbejder lige nu målrettet på at finde de skyldige bag skudafgivelsen. Derfor har vi blandt andet været til stede med hunde med henblik på sporsikring både onsdag aften og igen i dag, efter det blev lyst. Vi har desuden taget en bil ind til undersøgelse, som vi ved, var indblandet, lød det dengang fra vicepolitiinspektør Jesper Pedersen fra Fyns Politi.

Skudepisoden fik Fyns Politi til at indføre en

visitationszone
.

En

visitationszone
betyder, at politiet på ethvert tidspunkt kan stoppe en person og foretage en såkaldt stikprøvevisitation. Normalt må politiet kun gøre dette, når det er baseret på en konkret mistanke.

Facebook
Twitter