PET afhører dansk islamkritisk blogger

Politiets Efterretningstjeneste har afhørt en islamkritisk blogger herhjemme efter tragedien i Norge.

Politiets Efterretningstjeneste har afhørt en islamkritisk blogger herhjemme i kølvandet på tragedien i Norge.

Efter massakren i Norge har Politiets Efterretningstjeneste (PET) afhørt en islamkritisk dansk blogger på hans adresse i Aarhus.

PET har uanmeldt opsøgt bloggeren Kim Møller, der er webmaster på den islamkritiske nyheds- og debathjemmeside Uriasposten.net.

Besøget fandt sted nogle få dage efter bomben i Oslos regeringskvarter og nedslagtningen af 68 hovedsageligt unge på øen Utøya.

Bekræfter besøget

- Jeg bekræfter, at PET har opsøgt mig uanmeldt på min private adresse. Besøget gik ud på, at de ville orienteres om, hvorvidt jeg har registret noget mistænkeligt, siger Kim Møller til avisen.

Han ønsker ikke at fortælle, om han har givet PET informationer om danskere på den yderste højrefløj, der har hyldet Anders Behring Breivik eller kan have haft forbindelse til ham.

I Norge er politiet også i gang med at afhøre islamkritiske bloggere, og PET-chef Jakob Scharff oplyser, at der lige nu er et tæt samarbejde med den norske efterretningstjeneste PST.

Han har dog ingen kommentarer til afhøringen af Kim Møller.

Følger relevante spor

- PET er i tæt med kontakt med de norske myndigheder som led i efterforskningen af terrorhandlingerne i Norge, og der vil i samarbejde med de norske myndigheder blive fulgt op på alle relevante spor i efterforskningen, siger Jakob Scharff.

Kim Møller er efter eget udsagn ikke blevet opsøgt, fordi han selv har haft nogen kontakt til den norske massemorder.

Han oplyser, at han ikke er venner med Anders Behring Breivik på Facebook, og nordmanden har heller ikke skrevet indlæg på Uriasposten.net.

/ritzau/