PET anholder flere mistænkt for vold

Politiets Efterretningstjeneste - PET - har anholdt flere, som er mistænkt for voldelig, politisk ekstremisme. Der er fundet computere med navne på politikere og højrefløjsaktivister

PET har ransaget flere adresser og fundet computere med personfølsomme oplyninger om politikere og øvrige personer på den politiske højefløj

Politiets Efterretningstjeneste, PET, har anholdt flere personer og samtidig ransaget flere adresser. Sagerne handler om voldelig politisk ekstremisme.

En af de anholdte tilhører tilhører an gruppe, der kalder sig Antifascistisk Aktion, AFA, der hører til på den yderste autonome venstrefløj, oplyser Københavns Politi til DR Nyheder.

Under ransagningerne blev der beslaglagt en computer, som indeholder personfølsomme oplysninger om personer med tilknytning til den politiske højrefløj, herunder politiske partier og organisationer samt flere politikere.

Oplysningerne er sandsynligvis stjålet via hacking eller lignende. Computerserveren indeholdt også oplysninger om voldelige overfald på nogle af de personer, som er registreret i databaserne.

-Den konkrete sag er udtryk for PET's bestræbelser på at forebygge og bekæmpe den voldelige politiske ekstremisme.

Der er ikke tale om, at de strafbare forhold på dette område alene udspringer fra venstreekstremistiske miljøer.

I højreekstremistiske miljøer oplever vi samme tendenser, og PET arbejder målrettet på at sætte ind over for alle former for voldelig politisk ekstremisme, hedder det i en pressemeddelelse.

En af de anholdte sigtes for overtrædelse af straffelovens § 245 om vold samt straffelovens § 114f om støtte til grupper, der har til hensigt ved magtanvendelse at øve indflydelse på offentlige anliggender.

Personen er i dag blevet fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet i 24 dage.

Facebook
Twitter