PET bekymret for at bogudgivelse kan bringe folk i fare

Politiets Efterretningstjeneste har opnået forbud mod udgivelsen af bogen "Syv år for PET" om den tidligere PET-chef Jacob Scharf.

Jakob Scharf var chef for PET fra 2007 til 2013. (Foto: ERik Refner © Scanpix)

Politiets Efterretningstjeneste (PET) har sat en kæp i hjulet for udgivelsen af bogen "Syv år for PET", hvor Jacob Scharf fortæller om sin tid som PET-chef.

Bogen har bekymret PET så meget, at efterretningstjenesten har krævet fogedforbud. Det har retten i går efterkommet.

- PET har ved Københavns Byret opnået forbud mod, at bogen "Syv år for PET", som er skrevet af journalist Morten Skjoldager på baggrund af blandt andet interviews med tidligere chef for PET Jakob Scharf, udgives, skriver PET i en mail til DR Nyheder.

Efterretningstjenestens bekymring bygger på forlagets foromtale af bogen, der efter planen først skulle udkomme den 17. oktober.

- Det skyldes, at beskrivelsen af bogens indhold blandt andet på People’s Press’ hjemmeside giver det indtryk, at bogen kan indeholde fortrolige oplysninger, hvis offentliggørelse kan bringe personer i fare og skade PET’s muligheder for at forebygge, efterforske og modvirke forbrydelser omfattet af straffelovens kapitel 12 og 13, herunder terrorisme, skriver PET.

Forud for fogedforbuddet har PET ifølge mailen til DR Nyheder forsøgt at få bogmanuskriptet udleveret, så efterretningstjenesten kunne undersøge, om der var tale om fortrolige oplysninger.

- Er dette ikke tilfældet, har PET intet ønske om at forhindre bogens udgivelse. Forlaget har imidlertid ikke ønsket at give PET adgang til manuskriptet, står der i mailen.

Foromtalen i sin helhed

  • Jakob Scharf taler ud efter tre års tavshed.

  • I en insiderberetning om Politiets Efterretningstjeneste sætter Jakob Scharf ansigt på mørkemændene, der i tiden efter Muhammedkrisen konspirerede om massedrab på dansk grund. Han blotlægger PET-operationerne, de kendte og de ukendte, og han portrætterer tjenestens dedikerede agenter og kunsten at hverve en meddeler.

  • Jakob Scharf går også bag om sagerne, der satte ham skakmat i tjenesten. Han fortæller om sin chefmission og sit mandat til en modernisering af PET, der forvandlede den hemmelige tjeneste til en slagmark af sladder og lækager, og han tager bladet fra munden i affæren om nødløgnen, der fældede ham. Efter syv år for PET.

  • Journalist Morten Skjoldager fører den tidligere efterretningschef gennem hans tid i PET. Baseret på aktindsigter i stakke af retsdokumenter, PET- og politirapporter og interviews med kilder i politiet og i de ekstremistiske miljøer tegner Morten Skjoldager det til dato skarpeste billede af truslen mod Danmark og PET’s kapacitet til at imødegå den. Syv år for PET er en tankevækkende bog om terrorprædikanter og gangster-jihadister og en påmindelse om, at kun falsk tryghed kan købes for penge.

  • Kilde: Bogens foromtale på forlaget Peoples Press' hjemmeside

Facebook
Twitter