PET-chef afviser at have gjort noget ulovligt

Chefen for PET afviser, at han har brugt oplysninger forkert, men siger, han naturligvis har adgang til blandt andet kalenderoplysninger.

- Jeg kan fuldstændig afvise, at jeg på noget som helst tidspunkt har tiltvunget mig adgang til oplysninger, jeg ikke har adgang til, eller har forsøgt at tiltvinge mig adgang til sådanne oplysninger. Jeg kan også fuldstændig afvise, at jeg skulle have brugt oplysninger til uvedkommende formål, siger chef for PET, Jakob Scharf, til DR Nyheder.

Afvisningen kommer efter oplysninger om, at Jakob Scharf mod reglerne beordrede politifolk fra PET til at skaffe sig adgang til Pia Kjærsgaards kalender, så et besøg på Christiania kunne arrangeres en dag, hvor hun ikke kunne deltage. Motivationen skulle være, at hendes tilstedeværelse ville kræve mere sikkerhed og belaste budgettet. Det skriver Ekstra Bladet.

Har du bedt om at få adgang til Pia Kjærsgaards kalender i forbindelse med retsudvalgets besøg på Christiania sidste år?

- Jeg har ikke på noget tidspunkt bedt om at få adgang til oplysninger, jeg ikke har adgang til i PET.

Så hvis man skal spørge ind, så er det: ja, du har faktisk haft adgang til Pia Kjærsgaards kalender, og det er en forudsætning for, at du kan passe dit arbejde?

- Jeg tror, det er vigtigt at sige, at som chef for PET har jeg helt naturligvis adgang til alle oplysninger i PET. Alt andet ville være uhørt. Men jeg kunne ikke drømme om at bruge oplysninger, vi har i PET, til andre og uvedkommende formål.

PET bruger også kalendere til at planlægge besøg

Der er fem medarbejdere hos PET, der siger, at du har bedt om at få oplysninger fra Pia Kjærsgaards kalender for at planlægge et besøg på Christiania, er det rigtig eller forkert?

- Jeg er nødsaget til at sige, og det gælder generelt, at vi løbende har drøftelser, også baseret på kalenderoplysninger, om de personer vi beskytter. Hvordan vi løser den opgave bedst muligt. Det forudsætter, at jeg som chef har adgang til oplysninger, og at vi har en drøftelse internt i PET. Hvis der er nogen, der giver udtryk for bekymring i forhold til, hvordan vi løser opgaverne, så lytter jeg opmærksomt og følger de råd, jeg får af ledere og medarbejder i PET.