PET har tunge beviser i terrorsag

Politiets Efterretningstjeneste mener at have klare beviser på, at to tiltalte i terrorsagen fra Glasvej var i kontakt med ledende medlemmer af al-Qaeda.

Fredag begynder retssagen mod to 22-årige mænd i terrorsagen fra Glasvej. Forude venter 20 retsmøder i den tredje store terrorsag i Danmark, inden der falder dom i oktober.

Politiets Efterretningstjeneste (PET) mener at have tungtvejende bevismateriale i sagen.

MediaLinks:

Billeder og rumaflytning

Blandt andet har PET-chef Jakob Scharf tidligere udtalt, at de to mænd har haft direkte kontakt til ledende medlemmer af terrornetværket al-Qaeda, og at den ene har været i træningslejr i Pakistan.

Anklager Lone Damgaard fortæller, at hun undervejs i sagen vil fremlægge dokumentation for, at de to mænd har forsøgt at fremstille sprængstoffet TATP. PET har både billeder, rumaflytning og optagelser fra telefonsamtaler at trække på.

Fandt kemikalier

De to mænd blev anholdt i september sidste år og er tiltalt for at planlægge et terrorangreb og fremstilling af en eller flere bomber.

I en lejlighed på Glasvej i Københavns Nordvestkvarter fandt politiet ifølge anklagerne kemikalier, der normalt bliver brugt til at fremstille TATP.

De to mænd nægter sig begge skyldige.

Senere, i november, blev en tredje ung mand anholdt. Han er blevet tiltalt for at opfordre til at kidnappe danskere i udlandet for derved at tvinge myndighederne til at løslade de to fra Glasvej. Han er tiltalt i en separat sag.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk