PET havde kendskab til mistænkt bag økseoverfald og røveri

PET modtog oplysninger om, at vedkommende havde stiftet bekendtskab med militant islamisme.

Her bliver den 29-årige mand anholdt og ført væk fra en stripklub i København sent i aftes. Foto: Mathias Øgendal

Den nu varetægtsfængslede mand, der er sigtet for økseoverfaldet på en tankstation i Birkerød lørdag, var kendt af Politiets Efterretningstjeneste (PET) forud for overfaldet.

PET havde modtaget oplysninger fra andre danske myndigheder om, at vedkommende havde "stiftet bekendtskab med militant islamisme", og at den mistænkte muligvis kunne være psykisk ustabil.

Det oplyser Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Den mistænkte mand var blevet løsladt fra fængsel omkring to uger inden økseoverfaldet efter at have afsonet en dom på tre år.

Motivet for overfaldet efterforskes fortsat, og derfor kan Nordsjællands Politi og PET ikke komme med yderligere oplysninger i sagen.

Varetægtsfængslet i fire uger

Den 29-årige mand blev i dag varetægtsfængslet i fire uger og er sigtet for forsøg på manddrab samt for røveri mod Danske Bank i Ringsted.

Derudover har Retten i Lyngby besluttet, at manden skal mentalundersøges.

Eftersøgningen af manden begyndte lørdag aften, da en mand og en kvinde, begge 19 år, blev overfaldet af manden ved en Circle K tank i Birkerød. Ifølge politiet var han bevæbnet med en økse.

De to ofre blev ramt i hovedet og på overkroppen, men blev meldt uden for livsfare.

Politiets eftersøgning intensiverede, da der mandag eftermiddag blev begået et røveri i Danske Bank i Ringsted. På baggrund af blandt andet overvågningsbilleder meldte politiet ud, at der med stor sandsynlighed var tale om den samme mand.

På hele Sjælland ledte politiet efter manden, som blev efterlyst med overvågningsbilleder og navn, indtil manden blev anholdt sent i går aftes på en stripklub ved Istedgade i København.

SAGENS FORLØB

  • Et ungt par blev lørdag aften den 17. februar overfaldet af en mand, der angreb dem med en økse uden for en Circle K-tankstation i Birkerød. Parret blev ramt i hovedet og på overkroppen, men er uden for livsfare.

  • Den mistænkte - en 29-årig mand - var omkring to uger forinden blevet løsladt fra fængslet efter at have afsonet en dom på tre år.

  • Den 19. februar begik en mand et røveri i Danske Bank på Torvet i Ringsted omkring klokken 12.36, hvor han truede sig til kontanter med en kniv.

  • Politiet har oplyst, at der er stor sandsynlighed for, at der er tale om den samme gerningsmand.

  • Den 29-årige mand blev i aftes pågrebet på Istedgade i København.

  • Den mistænkte gerningsmand er i dag blevet varetægtsfængslet i fire uger og sigtet for forsøg på manddrab samt for røveri mod Danske Bank i Ringsted.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk