PET-hjælpere: Derfor står vi frem

To unge mænd var medhjælpere for PET gennem et år. Her fortæller de, hvorfor de står frem.

Toke Suhr og Frederik Skøt og Frederik Skøt fortæller, hvorfor de stiller sig frem og fortæller historien.

Gennem et år arbejdede Toke Suhr og Frederik Skøt sammen med PET i efterretningstjenestens efterforskning af et formodet terrornetværk.

Toke Suhr og Frederik Skøt ejer en dronebutik i København og her mener politiet, at en 30-årig mand flere gange købte dronedele for at sende til terrororganisationen Islamisk Stat.

Den 30-årige mand blev fængslet i september 2017 og er ifølge politiet en del af et større terrornetværk.

Toke Suhr og Frederik Skøt fortæller her, hvorfor de stiller sig frem og fortæller historien.

- Hvis det ender med en retssag, vil vores navne komme frem alligevel. Vi vil gerne have indflydelse på, hvordan de her ting bliver bragt og forklare, hvad vores rolle i det har været. Jeg ville i hvert fald blive ked af, hvis folk fik det indtryk, at mig og Toke hovedløst skulle have langet produkter til potentielle terrorister over disken, siger Frederik Skøt.

De to dronesælgere blev kontaktet af Politiets Efterretningstjeneste i sommeren 2016, fordi PET skulle bruge sælgernes hjælp.

PET regnede med, at den 30-årige mand ville dukke op i Toke Suhr og Frederik Skøts dronebutik.

- Jeg stoler på vores samfund og det danske politi – og at PET gør sit arbejde, som de har gjort før. Så hvis jeg nogensinde skulle være i fare eller noget som helst, så ville jeg helt sikkert også få det at vide af dem. Så jeg tror bestemt, at jeg er i sikkerhed. Og jeg føler mig også meget tryg, siger Toke Suhr.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk