PET: Kundby-sag øger ikke terrortrussel mod Danmark

Politiet og PET er i dialog med de to skoler, som 16-årig pige mistænkes for at ville bombe.

Politiet ændrer ikke på vurderingen af terrortruslen på baggrund af den såkaldte Kundby-sag. Her ses de foran Carolineskolen i København. (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

Der er ingen grund til at antage, at den såkaldte Kundby-sag er udtryk for en øget terrortrussel mod bestemte mål eller Danmark.

Meldingen kommer fra Politiets Efterretningstjeneste, PET, efter offentligheden har fået indblik i sigtelserne mod en 16-årig pige og en 24-årig mand, der mistænkes for at ville bombe den jødiske Carolineskolen i København samt Sydskolen i Fårevejle i Nordvestsjælland med sprængstoffet TATP.

- Efter de to anholdelser har PET vurderet, at der ikke er anledning til at ændre vurderingen af terrortruslen mod Danmark, som fortsat er alvorlig, skriver PET i en pressemeddelelse.

Politiet og PET er i dialog med de berørte skoler, skriver de.

I forvejen er Carolineskolen i København en af de jødiske institutioner, som efterretningstjenesten har særlig opmærksomhed på. Skolen har tidligere været udsat for hærværk.

Men sagen fra Kundby får ikke PET til at ændre i deres anbefalinger for skolen.

- PET kan af sikkerhedsmæssige hensyn ikke oplyse, hvilke sikkerhedstiltag sagen har givet anledning til. PET kan dog oplyse, at PET ikke i anledning af sagen har anbefalinger til ændret adfærd ved og i de nævnte skoler, skriver PET.

De to mistænkte i sagen har ifølge politiet forsøgt at anskaffe dieselolie og gødning for at fremstille sprængstoffet TATP, der var tiltænkt mod de to skoler. Begge nægter sig skyldige i sagen.

Facebook
Twitter