PET-medarbejder blandt de bombedræbte

PET's medarbejder, den 53-årige kriminalassistent Karsten Krabbe, er blandt de dræbte efter bombesprængningen i Islamabad. Han var i Pakistan for at øge sikkerheden for de ansatte på den danske ambassade.

Oprydningen omkring hotellet, hvor den danske PET-medarbejder var blandt bombeofrene, er nu igang. (Foto: Amir Qureshi © Scanpix)

PET's medarbejder, den 53-årige kriminalassistent Karsten Krabbe, er blandt de dræbte efter bombesprængningen i Islamabad. Det oplyser PET.

Det er retsgenetiske undersøgelser, der nu med sikkerhed har bekræftet, at PET's medarbejder er blandt de dræbte efter bombesprængningen ved hotel Marriott i Islamabad.

Fejt og hensynsløst terrorangreb

Karsten Krabbe var udsendt som sikkerhedsrådgiver ved den danske ambassade i Islamabad.

- Det er med dyb sorg, at vi nu har fået vished for, at PET har mistet en dygtig, betroet og meget værdsat medarbejder. Karsten Krabbe døde i et fejt og hensynsløst terrorangreb mod Hotel Marriott i Islamabad i lørdags. Alle i PET er dybt berørte over det tragiske tab og savnet af en enestående kollega, og vores tanker og dybeste medfølelse er hos Karsten Krabbes familie", siger chefen for PET Jakob Scharf.

Skulle øge sikkerheden

Den 54-årige dansker var ifølge PET i Pakistan for at øge sikkerheden for de ansatte på den danske ambassade i Islamabad.

- Karsten kendte risikoen ved at være i Pakistan. Alligevel tøvede han ikke et sekund med at påtage sig opgaven. Jeg og de øvrige medarbejdere i PET har den allerstørste beundring og respekt for Karsten, hans modige indsats og det betydningsfulde arbejde, han udførte, tilføjede Jakob Scharf.

Også justitsminister Brian Mikkelsen beklagede Karsten Krabbes død.

- Det er tragisk, at Karsten Krabbe har mistet livet i arbejdet for at sikre andre menneskers sikkerhed på grund af et meningsløst og fejt terrorangreb. Jeg ved, at Karsten Krabbe gjorde en særdeles kompetent og engageret indsats for at forbedre sikkerheden for de ansatte på den danske ambassade i Islamabad, udtalte Brian Mikkelsen.

Efterlader hustru og to børn

Karsten Krabbe var fra 1982 i en lang årrække kriminalassistent i Københavns Politi, hvor han blandt andet arbejdede i røveriafdelingen og bedrageriafdelingen. Han har været udsendt på internationale opgaver i bl.a. Kroatien, Bosnien og Palæstina.

Siden 2006 har Karsten Krabbe været ansat i PET's Sikkerhedsafdeling, hvor han har gjort tjeneste i Sikringsgruppen, der varetager særlige bevogtnings- og personbeskyttelsesopgaver.

Karsten Krabbe efterlader en hustru og to børn på 15 og 11 år.

FacebookTwitter