PET udnævner ny chef

Finn Borch Andersen har været konstitueret i stillingen siden 1. juni.

Den 1. januar tiltræder Finn Borch Andersen som ny PET-chef. (Foto: © Simon Skipper, Scanpix)

Finn Borch Andersen bliver ny chef for Politiets Efterretningstjeneste, PET, fra den 1. januar 2016.

Den 53 årige Finn Borch Andersen har siden den 1. juni 2015 været konstitueret i stillingen som PET-chef, efter at Jens Madsen fratrådte sin stilling.

- Jeg glæder mig til at fortsætte arbejdet her i PET sammen med dygtige ledere og medarbejdere. Vi arbejder sammen for at forebygge, efterforske og imødegå trusler mod Danmark.

- Det er en opgave, jeg går til med energi og engagement, men også med den nødvendige ydmyghed. Jeg er meget bevidst om arbejdets helt særlige karakter og store betydning for det danske samfund, siger Finn Borch Andersen.

Han blev uddannet cand. jur. i 1991 og har tidligere bl.a. været politidirektør i Nordsjællands Politi, stabschef i Nordsjællands Politi, politimester i Frederikssund og vicestatsadvokat ved Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet.

- Finn Borch Andersen har et solidt kendskab til efterretningstjenestens særlige rolle og kommer med årelang erfaring fra politi og anklagemyndighed. Finn Borch Andersen er efter min opfattelse den rette mand til at stå i spidsen for PET, som er en af Danmarks vigtigste myndigheder, udtaler justitsminister Søren Pind (V).