Peter Madsen opgiver at få livstidsdom for Højesteret

Hermed er den såkaldte ubådssag nu afsluttet.

Peter Madsen i selskab med sin advokat under byretssagen i april.

Peter Madsen ønsker ikke at gøre brug af sin sidste livline og har valgt at droppe et forsøg på at få tilladelse til at indbringe sin livstidsdom for Højesteret.

Det bekræfter hans advokat Betina Hald Engmark.

- Han har besluttet ikke at forsøge at få sagen behandlet i Højesteret. Han ønsker en endelig afslutning, og så håber han, at der nu kan ske en normalisering af hans afsoningsvilkår, skriver hun i en sms.

Den 47-årige ubådsbygger fik i forrige uge stadfæstet sin straf på livsvarigt fængsel i landsretten for drabet på den svenske journalist Kim Wall.

Hermed var hans eneste mulighed at søge Procesbevillingsnævnet om at få sagen indbragt for landets højeste retsinstans, Højesteret.

Det betyder, at hans straf på livsvarigt nu står endeligt fast.

I en sms forklarer Betina Hald Engmark kortfattet om begrundelsen.

- Han har blandt andet den oplevelse, at et forsøg på at få sagen for Højesteret vil forlænge det besøgsstop, som er blevet iværksat af Herstedvester Fængsel, skriver advokaten.

Udelukkede ikke Højesteret

Efter domsafsigelsen 26. september havde forsvarsadvokaten åbnet for muligheden for at søge om en tilladelse til at anke til Højesteret.

- Vi havde håbet på en anden afgørelse, end den Landsretten er kommet frem med. Nu skal vi lige synke den og læse dommens præmisser igennem på skrift, så må vi se, om det giver anledning til, at vi skal forsøge at gøre noget, sagde Betina Hald Engmark og fortsatte:

- Alle er ret enige om, at det er en speciel sag, og en sag man ikke lige har set før. Man kunne overveje, om den var egnet til at skulle prøves i Højesteret. Men det er slet ikke noget, som der er taget stilling til nu.

SAGEN KORT

  • Landsretten valgte at stadfæste byrettens dom om livstid til Peter Madsen for det brutale drab på Kim Wall.

  • Ankesagen i landsretten har alene drejet sig om strafudmålingen, idet Peter Madsen valgte ikke at anke selve skyldspørgsmålet.

  • Mens anklageren gik efter at få byretsdommen stadfæstet eller forvarring, argumenterede Betina Hald Engmark for, at retten skulle idømme Peter Madsen en straf på mellem 14 og 16 års fængsel.

  • Da byretten dømte Peter Madsen for drabet på Kim Wall lød begrundelsen:

  • 'Ved fastsættelsen af straffen har retten lagt vægt, at der er tale om et kynisk og planlagt seksuelt overgreb og drab af særdeles brutal karakter på en tilfældig kvinde, der i forbindelse med sit journalistiske arbejde havde taget imod et tilbud om en sejltur i tiltaltes ubåd'.