Peter Madsens advokat: Dna-match ændrer ikke min klients forklaring

Drabssigtet ubådskaptajn fastholder efter fund af kvindelig, at der skete en ulykke.

Peter Madsen og hans forsvarsadvokat finder det "positivt", at politiet nu har bekræftet, at det er Kim Wall, de har fundet. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

​Det ændrer ikke ved drabssigtede Peter Madsen forklaring, at politiet efter DNA-prøver har kunnet fastslå, at kvindetorso fundet ved vandet på Amager er den svenske journalist Kim Wall.

Det siger Peter Madsens forsvarsadvokat Betina Hald Engmark til DR Nyheder.

- Min klient og jeg finder det kun positivt, at det er endelig afklaret, at det er Kim Wall de fandt, siger hun.

Til BT uddyber hun, at dna-matches ikke ændrer Peter Madsens forklaring.

- At der er et DNA-match ændrer ikke ved, at min klients forklaring er, at der er sket en ulykke, siger Betina Hald Engmark til BT.

Betina Hald Engmark kritiserede ellers tidligere, at politiet i et opslag på Twitter havde kædet fundet af kvindetorsoet sammen med ubådssagen, inden de havde fastslået, at der var tale om den 30-årige svenske journalist.

- I går var de oplysninger ikke til stede. Jeg gav udtryk for, at det er uhensigtsmæssigt at lave den kobling fra politiets side uden at have de faktuelle oplysninger. Det har vi så nu, siger hun til BT.

Peter Madsen afgav allerede dagen efter han blev reddet i land fra ubåden - den 12. august - sin forklaring under et grundlovsforhør, hvor han forklarede, at Kim Wall var død i en ulykke ombord på hans ubåd Nautilus.

Kim Wall sejlede med Peter Madsen ud på den hjemmebyggede ubåd Nautilus torsdag 10. august. Ifølge svenske medier var hun i gang med research til en artikel om opfinderen Peter Madsen, men blev om natten meldt savnet af sin kæreste, da hun ikke kom tilbage fra turen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter