Peter Øvig vil hjælpe med PET-undersøgelse

Forfatteren til bøgerne om Blekingegadebanden, Peter Øvig Knudsen, tilbyder nu justitsminister Lene Espersen sin hjælp med en kommende undersøgelse af sagen - ganske gratis.

Forfatteren Peter Øvig Knudsen vil hjælpe justitsministeren med en kommende undersøgelse af Blekingegadesagen. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen)

Forfatteren til de to bind om Blekingegadebanden, Peter Øvig Knudsen, tilbyder nu justitsminister Lene Espersen sin hjælp med at få kastet lys over sagens sidste dunkle punkter. Og han skal ikke have penge for ulejligheden. Det skriver han i et åbent brev til justitsministeren.

Vil gerne afslutte arbejdet

Baggrunden for Peter Øvigs tilbud er at han, da han skrev sine bøger om Blekingegadebanden, søgte om aktindsigt i de arkiver, der nu skal granskes af en kommende kommission - uden held.

- Det forekommer mig paradoksalt, at du (Lene Espersen, red.) planlægger at iværksætte en sådan undersøgelse, når undertegnede, der har bragt Blekingegadesagen på den politiske dagsorden, gennem flere år er blevet nægtet adgang til de samme myndigheders arkiver om sagen, skriver Peter Øvig i det åbne brev til justitsministeren.

Derfor mener forfatteren, at det er oplagt at give ham mulighed for at afslutte sit undersøgelsearbejde omkring Blekingegadebanden.

Hans research vil nemlig ganske omkostningsfrit kunne give den kommende undersøgelseskommission et endnu bedre grundlag for at indlede sin del af arbejdet til efteråret, skriver Peter Øvig i brevet.

Kommission nedsættes senere på året

I sidste uge fremlagde Lene Espersen en køreplan for den kommission, der skal undersøge Blekingegadesagen. Det skete efter spørgsmål fra Folketingets Retsudvalg.

Ministerens plan er at nedsætte kommissionen, når den nuværende PET-kommission har afgivet sin beretning senere på året.

FacebookTwitter