Peter Sandøe trækker sig som dyreetisk formand

Peter Sandøe har bedt om at blive fritaget fra posten som formand for Dyreetisk Råd. Han trækker sig, fordi der er blevet sået tvivl om hans troværdighed.

Peter Sandøe siger, at han ikke kan fortsætte som formand for Dyreetisk Råd, når han ikke nyder bred tillid blandt medlemmerne. (Foto: Erik Schou © DR Regionalen)

Formaden for Dyreetisk råd, Peter Sandøe trækker sig som formand. Det sker, fordi der bliver sået tvivl om hans troværdighed.

Peter Sandøe blev sidste år sat til at kulegrave dansk svineindustri for Justitsministeriet. Men han fortalte ikke ministeriet, at han samtidig blev bestilt til at lave en positiv rapport om selv samme svineavl. Det skriver Politiken i dag.

Det får Dyrenens Beskyttelse til at så tvivl om hans troværdighed.

- Og derfor trækker jeg mig som formand, siger Peter Sandøe.

Har ikke fået penge for rapport

Peter Sandøe, at han ikke mener, at han har undladt at give Justitsministeriet besked om, at han deltog i arbejdet med en rapport finansieret af Videncenter for Svineproduktion - som er en del af landbrugsorganisationen Landbrug og Fødevarer.

Peter Sandøe understreger, at han personligt ikke har fået penge for sit arbejde med rapporten og han har heller ikke haft indflydelse på den endelige udformning af den.

Hans beslutning om at trække sig som formand er alene truffet fordi, han ikke føler han nyder bred tillid blandt Dyreetisk Råds øvrige medlemmer.

- Det er nok noget af det allervigtigste ved Det Dyreetiske Råd, at vi har kunnet sætte os omkring et bord, dyrebeskyttelse, erhverv og forsker, og sige, nu prøver vi at snakke os frem selv om vi har forskellige interesser. Som formand har det være min rolle at skabe den dialog, siger Peter Sandøe.

- Hvis den ene side i den debat siger, vi har ikke tillid til formanden, så er jeg jo færdig, siger Peter Sandøe.

Facebook
Twitter