Peters kniv var tre millimeter for lang

Den opstrammede danske våbenlov har haft endnu et uheldigt offer. Loven, har kostet 24-årige Peter Søbygge sit job som pædagog og syv dage i fængsel - fordi hans kniv var tre millimeter for lang.

Kniven i Peter Søbygges multiværktøj var tre millimeter for langt. Det kostede ham jobbet og syv dage i fængsel (Arkivfoto). (© Colourbox)

Den opstrammede danske våbenlov har haft endnu et uheldigt offer. Loven, der har til hensigt at begrænse farlige knive i det offentlige rum, har kostet 24-årige Peter Søbygge sit job som pædagog og syv dage i fængsel, skriver berlingske.dk.

Multiværktøj var ulovligt

I maj sidste år blev Peter Søbygge stoppet af politiet i sin bil i Nørresundby, og efter en kontrol for alkohol fandt betjentene en 7,3 cm kniv i handskerummet - et såkaldt multiværktøj, der også indeholder målebånd, proptrækker og andre praktiske værktøjer. 7,3 cm er tre millimeter mere en loven tillader. ´

I byretten blev Peter Søbygge idømt en bøde, mens anklageren ankede sagen til landsretten, der efterfølgende skærpede straffen til syv dages fængsel og en bøde samt en regning for sagens omkostninger.

Eftersøgt og hentet af politiet

Peter Søbygge søgte bagefter sammen med sin advokat Procesbevillingsnævnet om en tredjeinstansbevilling til Højesteret. Men sagen nåede aldrig at blive behandlet. For Peter Søbygge blev eftersøgt og hentet af politiet, så han kunne afsone sin straf.

- Jeg var ikke den type, som man havde troet skulle blive til noget. Men jeg havde klaret mig bedre end de fleste af de rødder, jeg er vokset op med. Jeg havde ambitioner om at blive leder, fordi jeg er god til at arbejde med børn. Men nu er det hele slået i stykker, fordi jeg havde et sløvt multiværktøj liggende i mit handskerum. Tre millimeter, siger Peter Søbygge til berlingske.dk.

Sagen er den tredje i rækken indenfor kort tid.

Facebook
Twitter