Pia K: Det er simpelthen dejligt

Muslimerne i Danmark stemmer i høj grad på oppositionen. Alligevel glæder Pia Kjærsgaard sig over, at fire procent vil krydse af ved liste O.

Danske muslimer stemmer i høj grad på oppositionen. Alligevel glæder Pia Kjærsgaard sig over, at fire procent vil krydse af ved liste O.

Kombinationen af muslimer og Dansk Folkeparti er for de fleste næppe den mest oplagte. Alligevel viser Capacents undersøgelse, Din muslimske nabo, fortaget for DR, at 4,1 procent af de muslimske vælgere vil stemme på Dansk Folkeparti.

- Det synes jeg simpelthen er dejligt at høre. Jeg er rigtig glad for den her undersøgelse. Det er da nok overraskende for mange, men det siger mig, at det er folk der er fuldt integreret, folk der vedkender sig det danske samfund, folk der vil det danske samfund, siger Pia Kjærsgaard om DRs undersøgelse.

Men overrasker det dig ikke lidt, at der er så mange der rent faktisk ville stemme på jer?- Jo, måske, men det er jo folk, der gerne vil være her, som har gjort en indsats, som er glade for de værdier, og som gerne selv vil tilegne sig de værdier vi har i Danmark. Og egentlig tror jeg, at det vil vokse, siger Pia Kjærsgaard.

Mange forstår DFs politik

Hun mener, at den linje som Dansk Folkeparti har kørt over for flygtninge og indvandrere kan tiltale en del muslimer, som ikke ønsker at få positiv særbehandling.

- Positiv særbehandling er jo i virkeligheden ynkende for mange mennesker. Dem, der gerne vil bydes noget, de ved udmærket godt, at de skal gøre sig meget umage - og gør det - for at blive en del af det danske samfund. Det er den politik vi har, og den kan de faktisk godt lide, mener Pia Kjærsgaard.

DR Nyheder har været i kontakt med flere muslimer, som vil stemme på DF, men de vil ikke stå frem og fortælle hvorfor. De fortæller om, at det er kontroversielt standpunkt at have, men at når de stemmer på Dansk Folkeparti, så tænker de ikke på religion.

- Det drejer sig ikke om religion, men om politik. Det drejer sig om, hvordan det danske samfund skal udvikle sig og det er det de tager stilling til, siger Pia Kjærsgaard.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk