Pia K. vil forbyde tørklæder i skoler

Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard vil have indført et forbud mod at kvinder bærer muslimske tørklæder i alle offentlige institutioner.

Arkivbillede af Pia Kjærsgaard (© Scanpix)

Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard vil have indført et forbud mod muslimske tørklæde i alle offentlige institutioner, skriver Nyhedsavisen.

Står det til hende, skal skolepiger og lærerinder altså ikke lov til selv at bestemme, hvad de tager på hovedet.

- Tørklædet sender et signal om, at "jeg er anderledes, jeg er muslim og ikke en del af det danske samfund". Det hører ingen steder hjemme, siger Pia Kjærsgaard.

Brænder bag øjnene

Udlændingereglerne er strammet meget gennem de 12 år, hun har været leder for Dansk Folkeparti. Men nu mener hun, at det er tid til at se på værdier, for her er hun bekymret.

- Jeg kan næsten mærke, at det brænder bag øjnene, for jeg er så bekymret for, hvad der sker, når det danske samfund bliver ændret til et multikulturelt samfund, som jeg ikke mener, vi har gavn af.

Naser Khader og Ny Alliance skal ikke gøre sig nogen som helst forhåbninger om at rokke udlændingepolitikken i en mere "human retning", siger Pia Kjærsgaard:

- Han kan glemme alt om det. Fuldstændig. Han behøver ikke engang sige det igen, siger hun til Nyhedsavisen.

Udansk forslag

Hos Det Radikale Venstre er der fortørnelse over Pia Kjærsgaards forslag om at forbyde tørklæder i offentlige institutioner.

- Forslaget er hamrende udansk. Danmark er et frit land med ytringsfrihed og plads til forskellighed. Hvad forestiller Pia Kjærsgaard sig? Et religiøst politi, der går rundt og hiver tørklædet af folk? spørger integrationsordfører Morten Østergaard.