Pia Kjærsgaard i retten

Retten i Lyngby indleder i dag en retssag mod Pia Kjærsgaard. Sagen er anlagt af Islamisk Trossamfund, der mener Pia Kjærsgaard kom med æreskrænkende udtalelser under Muhammed-sagen.

Retten i Lyngby indleder i dag en retssag, hvor Pia Kjærsgaard er stævnet af Islamisk Trossamfund for æreskrænkelser.

Islamisk Trossamfund stævner Pia KjærsgaardDansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard, blev den 3. februar 2006 stævnet af Islamisk Trossamfund. Islamisk Trossamfund vil have retten til at afgøre, om Pia Kjærsgaard kan dømmes for det, som de kalder "æresfornærmende sigtelser".

Landsforræderi og bagvaskelsePia Kjærsgaard er anklaget for at have kaldt det for "landsforræderi" og "utilsløret bagvaskelseskampagne", da en delegation fra Islamisk Trossamfund rejste rundt i Mellemøsten i forbindelse med sagen om Muhammed-tegningerne i Jyllands-Posten.

Straffelovens paragraf 267Delegationen skulle angiveligt have viderebragt misinformationer og miskrediteret Danmark på et forkert grundlag. Islamisk Trossamfund mener, at Pia Kjærsgaard har overtrådt straffelovens paragraf 267, og Pia Kjærsgaard vil nu skulle bevise i retten, at hendes påstande holder vand.

Retssagen finder sted i rettens afdeling i Hellerup.