Pia Kjærsgaard om PET: Jeg er fuldstændig målløs

Fem navngivne tillidsfolk i PET beskylder chefen for efterretningstjenesten for at have brudt reglerne

- Besøgene blev hele tiden aflyst med meget kort varsel. Min fornemmelse var, at jeg skulle opgive at besøge Christiania. Men det har jeg både ret og pligt til, siger Pia Kjærsgaard

- Jeg er fuldstændig målløs.

Sådan lyder Pia Kjærsgaards reaktion, efter at Ekstra Bladet i dag skriver, at fem navngivne tillidsfolk i PET beskylder efterretningstjenestens egen topchef for at have brudt reglerne.

Ifølge avisen tvang Jakob Scharf en række politifolk i PET til stik imod reglerne at kigge i Pia Kjærsgaards kalender for at forhindre partilederen i at besøge Christiania. Det står i en klage, som fem navngivne tillidsfolk i PET har afleveret til rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg.

Ifølge Ekstra Bladets kilder er brevet sendt til Rigspolitichefen, fordi medarbejderne i PET ikke længere har tillid til deres chef, Jakob Scharf.

For dyrt med alle de livvagter

Årsagen til at Pia Kjærsgaard ikke måtte besøge Christiania: Det ville koste mange penge at beskytte hende med det nødvendige antal livvagter, og derfor ville PET-chefen sørge for, at besøget i fristaden skulle arrangeres en dag, hvor hun ikke kunne komme.

- Det her kommer fuldstændig bag på mig. Politet ser min kalender, så de kan planlægge politibeskyttelse - men min kalender kommer overhovedet ikke Jakob Scharf ved, siger Pia Kjærsgaard til DR Nyheder.

Har du haft mistanke om, at det har været svært for at dig at besøge Christiania?

- Ja, det husker jeg meget tydeligt. Besøgene blev hele tiden aflyst med meget kort varsel. Min fornemmelse var, at jeg skulle opgive at besøge Christiania. Men det har jeg både ret og pligt til.

Kom ind på Christiania

Pia Kjærsgaard besøgte Christiania den 7. juni 2012. På det tidspunkt var hun stadig formand for Dansk Folkeparti.

Du kom ind på Christiania - så hvad er egentlig problemet?

- Problemet er, hvis man har forsøgt at få mig til at blive væk. Hvis chefen for PET, Jacob Scharf begynder at kigge i min kalender eller beordrer andre til at gøre det af andre årsager, end at jeg skal have personbeskyttelse - så er det helt uhørt.

Hvad vil du gøre nu?

- Jeg mener, det er justitsministerens opgave at vurdere, hvad der skal ske nu. Han er chef for Jacob Scharf - og han bliver altså nødt til at udtale sig nu, siger Pia Kjærsgaard.

PET kommenterer senere

I en mail til DR Nyheder afviser Jakob Scharf kritikken. Men han ønsker i øvrigt først at kommentere sagen lidt senere på morgenen.