Piloter skal genundersøges efter fyring af flyvelæge

En klinik, som skal tjekke piloter, er blevet lukket efter afdækning af dobbeltrolle.

Genindkaldelsen sker, efter at den flyvemedicinske klinik Doctors.dk har fået tilbagekaldt sin godkendelse. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Trafikstyrelsen indkalder cirka 2.000 piloter og flyveledere til nye helbredsundersøgelser.

Det oplyser styrelsen på sin hjemmeside.

Genindkaldelsen sker, efter at den flyvemedicinske klinik Doctors.dk har fået tilbagekaldt sin godkendelse til at udstede flyvemedicinske helbredsbeviser.

- Styrelsen har besluttet at indkalde alle klasse 1- og klasse 2-piloter samt flyveledere, der har gennemgået deres helbredstjek på den pågældende klinik inden for de seneste 12 måneder, til en fornyet helbredsundersøgelse, skriver styrelsen.

Styrelsen er i gang med at få et overblik over, hvor mange tilfælde der er er tale om. Det skønnes at få betydning for i alt cirka 2.000 piloter og flyveledere, skriver styrelsen.

Berlingske har skrevet om lægen bag klinikkens dobbeltrolle. Senest skrev avisen, at lægen fik lukket sin klinik, og tidligere kom det frem, at den kvindelige læge var blevet fyret fra sit job i Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Hendes dobbeltrolle blev særligt betændt, da Berlingske kunne beskrive klager over undersøgelserne på hendes klinik. Der er også eksempler på fusk med personlige stempler.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk