Pind sender Pakistan beskeden hjælp

Danske hjæpeorganisationer opfordrer Udenrigsministeriet til at sende hjælp til Pakistan. Men ifølge udviklingsminister Søren Pind sender man bare 300.000 kr.

Flere danske hjælpeorganisationer har i dag opfordret det danske udenrigsministerium til at sende hjælp til ofrene for oversvømmelserne i Pakistan.

Udviklingsminister Søren Pind ønsker ikke at kommentere sagen, men i en mail svarer han, at Danmark i første omgang sender beskedne 300.000 kroner af sted til Pakistan:

- Vi følger situationen tæt og afventer et samlet overblik fra FN over omfanget af skaderne og behovet for hjælp. Vores ambassade sender med det samme et begrænset beløb af sted nu, men et større beløb vil formentlig følge, så snart vi har den samlede internationale appel og overblikket, skriver han i mailen.

Hjælpen skal komme nu

Dansk Røde Kors sendte tidligere i dag en million kroner af sted til Pakistan, og Folkekirkens Nødhjælp har besluttet at sende 750.000 kroner af sted. Her understreger generalsekretær Henrik Stubkjær, hvor vigtigt det er, at hjælpen kommer hurtigt frem:

- Det er en hjælp, som skal komme nu. Hellere i dag end i morgen. Vi har, nogle civilsamfundsorganisationer som arbejder i Pakistan. De er der allerede, og det vil være en fantastisk hjælp for dem, hvis de kan få midler tilført, så deres hjælp kan blive øget nu her i de første timer, siger han.

Søren Pind er også klar over, at det er væsentligt med hurtig hjælp. Men hjælpen skal først koordineres, mener han:

- Det er vigtigt, at hjælpen både kommer hurtigt frem, og at det er den rette hjælp vi yder. Hurtig international koordination er derfor afgørende, skriver han i mailen.