Pinds besked til christianitterne: Riv plankeværket ned og lad børn spille pokémon

Justitsminister Søren Pind vil have menige christianitter til at hjælpe med kampen mod kriminelle i fristaden.

Justitsminister Søren Pind (V) opfordrer menige christianitter til at sige ja til retsstaten.

Christianitterne bør rive plankeværket ned, så politiet lettere kan se, hvad der sker på Christiania.

Det er en af beskederne fra justitsminister Søren Pind (V), der dagen igennem har efterlyst, at de menige borgere i fristaden kæmper hårdere mod den kriminalitet, som finder sted åbenlyst hver dag i centrum af København.

- De skal for eksempel åbne Christiania mod det omkringliggende samfund startende på alle niveauer. Fra det faktum, at der er plankeværk, som hindrer politiet i at kigge ind, som skaber ro for forbryderne. For eksempel, at politibiler rent faktisk kan køre på Christiania, siger Søren Pind.

Han nævner også, at det nuværende Christiania hindrer børn i at spille det populære smartphone-spil Pokémon, fordi der er foto-forbud i Pusher Street. Sådan bør det ifølge justitsministeren ikke være.

Samtidig henstiller han til, at de menige christianitter skal afstå fra at protestere, når det offentlige vil lave cykelstier på Christiania. I stedet bør de "kigge ud på det omkringliggende samfund og sige ja til retsstaten".

'Det får konsekvenser for Pusher Street'

De kraftige opfordringer fra Venstre-regeringen til Christiania kommer efter en blodig skudepisode på Christiania sent i aftes.

Her skød en mand mod politiet, da to betjente forsøgte at stoppe ham på vej væk med dagens omsætning fra hashsalget. En betjent blev skudt i hovedet og er alvorligt såret, mens en anden betjent og en civil borger blev skudt i benet.

Det er første gang, at der bliver skudt mod politiet på Christiania, og episoden vil ifølge justitsministeren få konsekvenser for Pusher Street.

- Jeg vil ikke på 24 timer sidde her og smide en handlekraftig plan foran mig, siger han.

Men allerede nu har Søren Pind haft møder med Rigspolitiet, Københavns politidirektør og efterretningstjenesten for at revurdere indsatsen.

- Essensen er, at det her ikke kan gå upåvirket hen. Der skal være en konsekvens i forhold til Pusher Street, siger Søren Pind.

Hør interviewet her: