Plantagebranden atter ude af kontrol

Branden i Stenbjerg Klitplantage, som i morges blev erklæret under kontrol, breder sig atter. Ilden er igen blusset op og er sprunget over et af de brandbælter, der blev gravet for at få kontrol med branden i nat.

Denstørste brand i de seneste ca. 10 år i Danmark er branden i TranumKlitplantage i 1992, hvor 130 hektar brændte og der gik værdiertabt for ca. 7,5 mill. kr.

Hvert åropstår der omkring 45.000 skovbrande i Europa. Fra 1989 til 1993blev 2,6 mio. hektar skov ødelagt af brand alene i EuropasmiddelhavsområdeSkovbrande

Storbranden i Stenbjerg Klitplantage syd for Thisted eralligevel ikke under kontrol.

I morges meddelte brandfolk i området, at de havde fået brandenunder kontrol ved hjælp af brandbælter, men nu er ilden atterblusset op og sprunget over et af bælterne.

Vinden har skiftet retning

Ifølge Inge Borggaard fra DR Nyheder skyldes genopblusningen, atvinden har skiftet retning og nu blæser fra nord mod syd. Derfor erdet oprindelige brandbælte ikke meget bevendt.

Da vinden vendte, var en gård i området en overgang i fare forat blive antændt, men faren er overstået, efter at vinden er løjeten smule af, fortæller Inge Borggaard.

Dermed har den voldsomme brand endnu ikke gjort nogen skade påbygninger i området.

Flere dages arbejde forude

Der er tilkaldt assistance, og brandfolkene arbejder på at fågravet nye brandbælter, så ilden igen kan blive afgrænset.

Siden branden brød ud i går, har den friske vind og tørken iområdet gjort slukningsarbejdet vanskeligt for de omkring 100brandfolk i området. Og selv når ilden er under kontrol igen, vilselve slukningsarbejdet tage flere dage, vurderer indsatslederen iområdet.

StenbjergKlitplantage ligger syd -vest for Thisted Foto: DR, © DR

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk