Plejecentre dropper dokumentation: 'Vi skal jo give omsorg til beboerne og ikke til computeren'

På to plejecentre i Viborg har det frigivet tid, at man har sløjfet tastearbejde.

Social- og sosuassistent Gitte Overgård Jensen (t.h.) har sammen med de andre medarbejdere på Pleje- og Omsorgscenter Højvangen fået lov til at droppe kravet om registrering, når de yder ekstra hjælp til beboerne. (Arkivfoto). (Foto: © Dr)

I snart 100 dage har man gjort noget anderledes på to plejecentre i Viborg.

Man har droppet at dokumentere, hver gang man giver en af beboerne lidt ekstra hjælp og omsorg efter den såkaldte klippekortsordning.

I stedet har man brugt tiden på rent faktisk at gå tur eller drikke kaffe med beboerne.

- Det har gjort den forskel, at den tid, vi har brugt foran en computer på at sidde og taste alt det her ind, har vi kunnet give til vores borgere i stedet for, fortæller centerleder Per Svane Aastradsen på Pleje- og Omsorgscenter Højvangen.

- Her i dag, hvor vi har spist allesammen, hvor der typisk skulle have været tastet klip, skulle vi det så ikke. Så var den tid i overskud, og det har gjort, at vi har lavet lækkert kaffebord, og at nogle er ude og cykle, fortæller han.

Har sparet en måned

Efter de 100 dages forsøg viser en opgørelse, at det har frigjort 4 minutter per klip, hvilket ganget op med uger og beboere betyder frigørelse af en måneds arbejde for en ansat på et enkelt plejecenter.

Li Yao, der er hjælper på Højvangen, er glad for forsøget.

- Vi skal jo give omsorg til beboerne og ikke til computeren, siger hun.

Forsøget har været muligt, fordi Viborg er en af de tre kommuner, der i forbindelse med velfærdaftalen fra 2021 i tre år har fået lov til at omgå bureaukrati og regulering på ældreområdet.

I denne uge skulle statsminister Mette Frederiksen (S) med landets borgmestre til et velfærdsmøde, hvor de blandt andet skulle diskutere, om tiltag som dem på Højvangen er vejen til flere varme hænder i ældreplejen.

Li Yao, der er hjælper på plejecenteret Højvangen i Viborg Kommune, er glad for, at man har fået lov til at droppe en del registrering: "Det giver mere tillid, man er mere selvstændig", siger hun. (Foto: © Dr)

Tid til at bage boller

Li Yao er ikke i tvivl. To gange om ugen laver hun kinesisk mad til beboerne som et ekstra tiltag, men bagefter følger normalt tastearbejdet. Det skal dokumenteres, hvilke borgere der har været med og fået ydelsen.

- Så er det 13 beboere, jeg skal lave klippekort for. Det tager lige noget tid. Tre kvarter til en time, man skal sætte af til at skrive og dokumentere. Nu har jeg en time, som jeg kan bruge til andre ting. Måske bage boller sammen med dem, siger hun.

Tanken bag klippekortsordning, der blev indført i 2017, er ellers mere omsorg. Den giver kommunerne mulighed for, at de svageste ældre kan få en halv times ekstra hjælp om ugen.

Klippene kan for eksempel bruges til at komme på en indkøbstur, ekstra rengøring eller til blot at få en hyggesnak. Men det tager tid at dokumentere i det fælles it-system, hvem man har givet ydelserne til, forklarer centerleder Per Svane Aastradsen.

- Selvfølgelig leverer vi stadig det, vi skal. Vi registrerer det stadigvæk, bare lige på en hurtig seddel med et kryds, forsikrer han.

For Li Yao har den mindre registrering betydet, at hun føler sig mere værdsat som medarbejder.

- Man vil gerne gøre det godt for beboerne. Man gør det jo ikke, fordi kommunen siger, at man skal, siger hun.

Men kan der ikke være et problem, hvis man ikke holder styr på hvad eller hvem, man bruger pengene på?

- Det er jo moral. Det er jo vores job at gøre tingene. Når man arbejder i det her fag, så skal man jo ikke snyde, man vil gerne gøre det rigtigt, siger hun og tilføjer:

- For vi er jo voksne mennesker. Vi er jo ikke en børnehave.